Terugblik op het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi gehouden op 5 januari 2019

Op zaterdag 5 januari jl. organiseerde de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) traditiegetrouw het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi. Het Districts-toernooi zaalvoetbal van COVS District Oost werd dit jaar voor de 39ste keer gehouden. Van de 13 COVS-groepen uit District Oost, hadden zich er 8 opgegeven om deel te nemen. De COVS-groep Doetinchem nam met twee teams deel. Tijdens het Voorzittersoverleg van maandag 29 oktober 2018 werd de loting verricht voor dit toernooi, dat gespeeld werd in twee poule van 4 en 5 COVS-teams. We waren voor het tweede opeenvolgende jaar weer te gast bij de v.v. KHC te Kampen. Gedurende het toernooi werd 4 keer een verloting gehouden om de kosten van dit toernooi enigszins te verlichten. Iedere ronde werden er leuke prijzen beschikbaar gesteld. Elke ronde als 1e prijs een vleesschotel ter waarde van € 20,=. De overige prijzen waren slagroomtaarten, rollades en flessen witte of rode wijn. De verkoop van de loten werd ook dit jaar weer verzorgd door erelid Klaas Muis.

We gingen deze ochtend dus al vroeg op pad met een grote groep om er een gezellige dag van te maken. Vooraf was al duidelijk bepaald in welke 2 teams er gestreden ging worden. De selectie werd voortreffelijk voorbereid door Tom Giezen (teammanager / speler Doetinchem 1). Doetinchem 1 wist zich naar de finale te knokken, door gewoon weg weinig weg te geven. Met een soevereine verdediging, en vlot combinatie voetbal, werden er genoeg punten gepakt om in de finale te belanden. Helaas bleek Deventer te sterk en nam dit team de Jan Willem van Essen trofee mee naar huis.  Voor Doetinchem 2 bleek er helaas weinig te halen. De tactiek kwam niet uit de verf en spelers waren niet in vorm. Zo nu en dan ging het team de discussie aan met de arbitrage, en zoals we zelf weten win je deze discussies nooit. Als je dan een gele kaart pakte, resulteerde dit in een man minder situatie, wat het spel nog lastiger maakte. DeTeams werden gecoacht vanaf de bank door good old Collin Masselink.

Na afloop werd de prijsuitreiking verricht in de kantine van de v.v. KHC. Nadat de voorzitter de nodige plichtplegingen had verricht door diverse personen, zoals de scheidsrechters, de EHBO en de bediening van de v.v. KHC te bedanken, werden de prijzen uitgereikt. Eddy de Gier gaf vervolgens het woord aan de erevoorzitter Jan Wissink, die zoals gebruikelijk de Fair Play bokaal, vernoemd naar “good old” Piet de Vos, uit zou reiken. De sportiviteitsbeker ging dit jaar “dik verdiend” naar de COVS-groep Arnhem, dat gedurende het toernooi niet één gele kaart incasseerde. Doetinchem 1 en 2 deden het helaas minder wat betreft de strijd om de sportiviteitsbeker. We behaalden de 6e en 8e plek.

Op de vierde plaats eindigde Enschede door in de troostfinale om de derde en vierde plaats met 3 – 2 te verliezen van Apeldoorn, dat derhalve beslag legde op de derde plaats. Zoals reeds gememoreerd, prolongeerde Deventer zijn titel door de Doetinchem 1 te verslaan. We behaalden hierbij dus een mooie 2de plaats.

Doetinchem 1 pakt de 2de plaats, Tom Giezen ontvangt hier de beker

Hierna werd de terugreis ingezet naar Doetinchem. De dag werd met een grote groep afgesloten bij Gringo’s te Doetinchem, waar lekker gegeten en gedronken werd. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige dag.

Het eten en drinken smaakte verrukkelijk bij Gringo’s

Volgend jaar wordt het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi voor de 40ste keer georganiseerd. Ook dan zijn we op zaterdag 4 januari 2020 weer tè gast bij de v.v. KHC te Kampen.

Klik hier voor de eindstanden/uitslagen op onderstaande links:

https://szozwolle.nl/wp-content/uploads/2019/01/Eindstanden-poule-A-en-B.pdf

https://szozwolle.nl/wp-content/uploads/2019/01/Uitslag-JWvE-toernooi-2019.pdf