1ste Cursus verening scheidsrechter

In oktober 2018 is de uitnodiging en inschrijving voor de 1e cursus VS bij de SDO te Doetinchem de deur uit gegaan.
In een mum van tijd zat deze cursus vol met 18 mensen, waaronder veel jeugdige scheidsrechters!! Mooi om te zien dat er weer jonge aanwas komt in de scheidsrechters wereld!!

Zoals benoemd is de cursus voor de 1e keer volledig georganiseerd vanuit de SDO Doetinchem. Theorie gedeelte wordt verzorgt in ons clubgebouw en het praktische gedeelte zal worden gehouden op de Graafschap velden, gelegen achter ons clubgebouw. Deze scholing vloeit voort uit de samenwerking die we de afgelopen 2 jaar weer hebben opgepakt met onze zuster clubs in de regio. Samenwerking in de breedste zin staat centraal en ook de uitwisseling van expertise en het verzorgen van scholing / ontwikkeling in samenwerking met de KNVB.

Aan de cursus doen de volgende zuster clubs van de SDO mee:
DZC ’68 met 8 deelnemers
VIOD met 4 deelnemers
SV Basteom met 4 deelnemers
DVC’26 met 2 deelnemers

Woensdag 23 januari is docent Sezgin Degirmenci (KNVB) gestart met de voorlichting avond voor de praktijkbegeleiders van de deelnemende cursisten. Deze praktijkbegeleiders komen voort uit de betrokken verenigingen, maar ook vanuit de SDO zijn er begeleiders om de cursisten te begeleiden. Mooi voorbeeld van de samenwerking die we willen in de regio!!

Vrijdag 25 januari deed ondergetekende de opening van de cursus VS en wenste de cursisten veel leerplezier toe om de vergaarde kennis in theorie en praktijk toe te passen in de toekomst!!
Tevens ook succes en plezier gewenst aan docent Sezgin en alle praktijkbegeleiders!!

Sportieve groet Ab Brussen
Werving en Behoud SDO Doetinchem