Technisch Weekend 2023 meer dan geslaagd

Afgelopen weekend was het zover, technisch weekend 2023 stond op de planning. Maanden geleden werd er al over gesproken binnen de gehele vereniging en het record aan aanmeldingen (30) gaf ook wel aan dat de vereniging leeft. Na maanden van voorbereiding middels de technische commissie druppelde de eerste leden rond 18:30 de prachtig uitgekozen locatie binnen. Wij verbleven met zijn allen dit weekend bij groepsaccommodatie De Bongerd. Een prachtige huislijke locatie in het buitengebied van Gaanderen, waarbij jong en oud zich enorm kon vermaken. Alle leden werden hier door Ramon Gronouwe en Jesper Sanders ontvangen met een lekker bakje koffie, thee, glaasje fris of al een rijkvloeiend biertje.

19:00 was daar dan eindelijk de opening van het lang naar uitgekeken weekend. Jesper nam het woord om iedereen van harte welkom te heten op de nieuw uitgekozen locatie. Iedereen keek hier zijn ogen uit, wat zag het er geweldig uit. Enkele huisregels en praktische informatie werd besproken en de stelregel van dit weekend was: ‘Nohlen is dodelijk’. Wij kunnen vanuit de organisatie dan ook wel zeggen dat dit perfect is vertaald naar de praktijk. Er zijn geen slechte woorden gevallen de sfeer was het gehele weekend op de volle 100%, geweldig!

Nadat iedereen zich had gesetteld, even rustig nog een drankje had gepakt en met elkaar een praatje maakte begon rond de klok van 20:00 de eerste activiteit. Gerlof Bril nam vanuit de spelregelcommissie het woord en had een leerzame, leuke en uitgebreide quiz voorbereid. Er werden groepjes van 3 en 4 gemaakt, ieder groepje kreeg zijn formulier en de strijd werd aangegaan voor de felbegeerde prijzen die waren opgesteld voor de winnaars. Uiteindelijk kwam het groepje van Dirk-Jan Hummelman, Frans Heister, Ruben Bril en Erwin Reijers als winnaar uit de bus. Zij wisten 57 punten bij elkaar te scoren. De beschikbaar gestelde prijzen hiervan gingen dan ook naar deze heren. Gerlof bedankt voor jouw moeite, leuke spelregelquiz en enthousiaste presentatie, prachtig.

Toen eenmaal de quiz ten einde liep, de felle discussies nog navloeide en iedereen was uitgesproken omtrent regel 19 (‘Weten waar Goochem woont’) ging de muziekinstallatie op standje 100. Wat een saamhorigheid en gezelligheid zat er nu al in de groep. De setjes kaarten, 30 seconds en alle andere gezelschapsspellen werden boven tafel gehaald en de net nieuw uitgekomen Nederlandstalige hit Engelbewaarder werd door iedereen luidkeels meegezongen. Hoe laat de laatste leden hen bed opzochten is niet voor iedereen helemaal bekend, maar de eerste geweldige avond zit erop.

De katertraining

Rond 07:00 was de eerste wekker hoorbaar, waarbij Michel Sessink al naast zijn bed stond. Hij kon ons heel enthousiast vertellend dat de wilde dieren rond de accommodatie sprongen en dat hij zijn ogen uitgekeken heeft. Ook had hij samen met Erno Hannink de tafels al even schoongemaakt en zag de algemene ruimte er weer picobello bij. Zoals spreekwoordelijk wel eens wordt gezegd: ”S avonds een vent, ’s ochtends present’. Hierbij was ook erg goed zichtbaar dat iedereen dit weekend plezier had, maar ook iedereen elkaar hielp. Echte teambuilding was dit weekend dus van toepassing.

Nadat de laatste leden hen ontbijt ophadden en de roes uit de ogen hadden geveegd stond gasttrainer Jos Mekkes klaar met een zeer leuke en veelzijdige training. U als lezer zult het niet geloven, maar zelfs bij ons als scheidsrechters kwam er een bal aan te pas. Niet iedereen wist de bal tijdens de ochtenduren op de juiste plaats te raken met als smoes een bult hoofdpijn, maar ik als schrijver weet wel dat er 21 leden actief meededen en ondanks een flinke kater toch gewoon actief op het veld stonden. Wij willen Jos bedanken voor zijn training en aanwezigheid op ons weekend, waarbij hij toch het merendeel van de leden in beweging heeft gekregen.

Oooooh bingo!

Toen eenmaal iedereen fris weer gedoucht was en een enkeling nog even een dutje deed stond om 13:00 de middagactiviteit op de planning, bingooooo! Gerard de Graaf had vanuit de ontspanningscommissie zijn bingo set uitgestald en de prijzen opgesteld, zodat iedereen kon zien wat er te winnen viel. Enkele prijzen waren beschikbaar gesteld door Wijnand Rutgers uit zijn imposante carrière als assistent-scheidsrechter. Onder andere twee shirts van Dynamo Kiev- en Odense BK konden er gewonnen worden.

Een rijtje horizontaal, twee rijtjes horizontaal en de volle kaart waren de keiharde eisen voor een prijs. Toen Gerard eenmaal begon te draaien werd de zaal muisstil, want als er wat de winnen valt is iedereen aanwezig. Wel werden de mooie prijzen op een lekkere snelheid verdeeld. Gerard draaide de balletjes goed door, iedereen wist goed te luisteren en zelfs achterin de zaal waren de nummers goed hoorbaar voor de leden met een minder gehoor. Hier zat ook de binnengevallen Emiel Stienezen, die de eerste prijs, een prachtige stropdas uit de Engelse competitie in ontvangst nam. Een bijzondere toevoeging hieraan was dat Emiel plaats nam aan tafel met Frank Sanders, dit belooft veel gezelligheid.

Uiteindelijk stond de hoofdprijs na een kleine twee uurtjes bingo op de planning. Een mooie gourmetstel, waarbij de vet van de lampen kan druipen en de damp tot het plafond beland. Deze leuke en mooie prijs viel in handen van Jeroen Sanders. Hij zal samen met Niek de nodige uurtjes gaan besteden met de gourmet en lekkere stukjes vlees. Onder luid applaus en een lekke bingo deuntje, geregeld door Jurgen Maatkamp ontving hij de prijs uit handen van bingo master Gerard de Graaf. Hierbij nam hij ook direct het woord om Gerard te bedanken voor zijn moeite en de leuke middagactiviteit. Gerard, super gedaan!

Een geweldige avondmaaltijd gevolgd door Allard Lindhout

Nadat iedereen even lekker vrije tijd had, de wedstrijd RKC – Heerenveen op de beamer werd gezet en de pingpongtafel of het dartbord in gebruik werden genomen werd ook de avondmaaltijd klaargemaakt. Echt een megagroot compliment hiervoor gaat naar Dirk-Jan Hummelman. Hij stond vanaf een uurtje of 2 al in de keuken om de rijkgevulde salades op te maken, de broodjes hamburger met zeer grote opmaak te bereiden en op gegeven moment de barbecues aan te steken onder de kapschuur op het buitenterrein. Hierbij kreeg hij enorm goede hulp van Mark Til die als linkerhand fungeerde en als een echte chef-kok bij de salades de puntjes op de i zette. Echt een geweldige maaltijd waarbij iedereen rijkelijk genoot van lekkere broodjes en goede salades.

Toen de avondmaaltijd door iedereen was opgegeten was er nog even een uurtje stilte voor de storm. Lekker even relax time, misschien nog even een snelle stap onder de douche of en powernap, voordat de avondactiviteit van start ging. FIFA- en Eredivisie scheidsrechter Allard Lindhout verzorgde op de zaterdagavond een zeer interactieve presentatie met allemaal huidige beelden en veel input vanuit de zaal. Zo kwam ook de media aan bod. Allard deed zich voor als ondere andere Hans Kraay J.R. of Helene Hendriks. Frank (Sanders) en Koen (Molenaar) waren de scheidsrechter. Hoer reageer jij op kritiek? Hoe ga je om met gesloten- of open vragen vanuit de media? Allemaal erg leuke aspecten waarmee Allard (Lindhout) ons als luisteraars actief meenam in zijn presentatie.

Sommigen leden, lees ouderen leden, lieten soms wel de ogen even dichtvallen, maar dit kwam absoluut niet door Allard, maar de late uurtjes van de avond ervoor. Iedereen was erg enthousiast over zijn presentatie en Jesper bedankte hem dan ook door de aanwezige leden een luid applaus te laten geven en een lekker doosje Merci met inhoud te overhandigen. Wij willen Allard bedanken voor zijn tijd en moeite en hopen hem nog eens te mogen ontvangen op een van onze activiteiten.

De zaterdagavond tot in de late uurtjes met afsluiting op zondagochtend

Met de activiteit van Allard Lindhout was dit de laatste officiele activiteit op de planning van dit weekend. De resterende tijd stond namelijk in het teken van verbroedering, samenzijn en plezier. Iedere tafel had een ander spel tevoorschijn getoverd en de avond duurde nog door tot in de late uurtjes. Wel nog mooi om te benoemen was dat om 00:00 SDO-lid Michel Salemink zijn 53e verjaardag vierde. Een taart in de vorm van cake en gezonde snacks nam hij in ontvangst met lang zal hij leven op het volle volume van de speakers. Prachtig dat Michel ondanks zijn verjaardag toch het gehele weekend aanwezig was.

Tijdens deze avond werd ook even kort geëvalueerd door de organisatie en werd wel duidelijk dat er geen slecht woord valt omtrent het weekend. Prachtig was het om te zien dat jong en oud, door elkaar heen genoten van de activiteiten en gezelligheid en dat iedereen elkaar in zijn waarde liet, want dat is de SDO! Ieder lid heeft zijn bijdrage geleverd, van grote activiteiten tot kleine nevenactiviteiten. Dit was ook goed te zien op de zondagochtend, die in het teken stond van opruimen, dankwoord en het einde van een weekend die weer lang zal nabesproken worden op al onze clubavonden.

Vanuit de TC en in het bijzonder Ramon Gronouwe en Jesper Sanders willen wij alle deelnemende leden, gastspreker Allard Lindhoud, bingomaster Gerard de Graaf, quizmaster Gerlof Bril en alle anderen betrokkenen bedanken voor een geweldig weekend. Wij hebben ontzettend genoten van jullie bijdrage en aanwezigheid en kijken nu alweer uit richting technisch weekend 2025!

Samen zijn wij de SDO, voor- en door scheidsrechters.

Man, vrouw, jong of oud, het maakt ons geen fluit uit!

Bekijk hier de foto’s gemaakt door Jan Kupper onze huisfotograaf met assistentie van Bennie Roenhorst.