SDO achtste bij Jan Willem van Essen toernooi te Elburg

Het zaalvoetbalteam van de SDO wist een achtste plaats te behalen op het Jan Willem van Essen toernooi in Elburg. Hieronder het verslag en twee foto’s van deze dag. Veel leesplezier!

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Afgelopen zaterdag 09 januari 2016 was het eindelijk weer zover. Na een jaar lang bijkomen van een heftig zaalvoetbaltoernooi in 2015, moest het weer gaan gebeuren. Het was weer tijd voor het Jan-Willem van Essen toernooi. Ondanks de geweldige prestaties van vorig jaar, waren de spelers dit jaar weer zeer gedreven om deze lijn door te zetten. Het team onder leiding van Dick Donderwinkel en voorzitter Frank Sanders bestond dit jaar uit de volgende namen, Bas Seegers, Jordi Eijgelsheim, Jesper Sanders, Collin Masselink, Jillian Hannink, Oscar Mentink, Cristian Arévalo de Weever en Maarten Bolwerk. Vol grootse spanning en gedrevenheid gingen de mannen zaterdagochtend al vroeg op pad richting Elburg. De eerste wedstrijd stond gepland om 10.00 tegen Nijmegen. Beide teams waren nog niet helemaal en vorm en maakten beiden veel fouten. Deze fouten werden door beide teams 1 keer afgestraft. Nijmegen kwam al snel 1-0 voor door een dekkingsfout in de verdediging van Doetinchem. Er werden weinig kansen gecreëerd in deze wedstrijd. Het inzicht van allround speler Jordi Eijgelsheim kwam deze wedstrijd wel van toepassing. Een domme fout in de verdediging werd genadeloos afgestraft door de aanvoerder, eindstand 1-1.

Na een energiedrankje wat de jongens en dame wel nodig hadden, waren ze zeer gemotiveerd voor de volgende tegenstander, Zwolle. Nadat de duizenden fouten van de eerste wedstrijd besproken waren, want ja het was nog erg lastig om dat ‘driehoekje’ in het veld waar te maken, konden ze eindelijk het veld op. Maarten Bolwerk, begon de wedstrijd sterk en zette vanaf de eerste seconde druk op de spelers van Zwolle. Hij kwam los op de keeper, maar in plaats dat hij schoot op doel, speelde hij de bal af naar zijn medespeler Cristian, hij verzuimde de bal in de netten de schieten. Kans op kans volgende, alleen Doetinchem vergat te scoren. Jesper Sanders had de 1-0 op zijn schoen liggen, alleen het aluminium hield deze tegen. Doetinchem moest nog oppassen op de counters van Zwolle, maar ook Zwolle vergat te scoren. Doetinchem was heer en meester, maar moest het doen met de brilstand (0-0) op het bord.

Na een lange pauze inclusief lunch, kon Doetinchem zich opmaken voor een zware tegenstander. Doetinchem moest het namelijk doen tegen de koploper van de poule, Nijverdal. De SDO stelde zich op als ‘underdog’ in deze wedstrijd. Vorig jaar werd er namelijk met 6-0 verloren van deze uitstekende ploeg. Doetinchem begon de wedstrijd sterk, evenals Nijverdal. In deze wedstrijd was ook als de voorgaande wedstrijd keeper Oscar Mentink weer fantastisch aan het keepen. Nijverdal begon steeds meer deze wedstrijd te domineren, totdat uit het niets Cristian Arévalo de Weever, Doetinchem op 1-0 zette. Heel de sporthal ’t Huiken was door het dolle heen. Doetinchem op voorsprong tegen een ongeslagen koploper. Door dit doelpunt raakte de SDO de rust kwijt en viel er na het doelpunt al snel de eerste gele kaart. Deze op de naam van Collin Masselink. Een sliding op het middenveld, waarbij speler Masselink zelf bijna de zaal uitgleed. Doetinchem kwam met 3 man te staan en de laatste 5 minuten werden steeds spannender. Alle ballen werden naar voren geschoten en er kwam steeds meer frustratie van beide teams. Ook de scheidsrechter kreeg het steeds moeilijker. Jesper Sanders kwam op het eind nog goed weg met geel, na een overtreding op Nijverdal. In de laatste minuut kreeg Nijverdal een vrije trap rond 14 meter van het doel, ondanks dat de scheidsrechter nog bezig was met het klaarzetten van de muur en een heftige discussie met de spelers van Doetinchem, was Nijverdal slim en schoot deze bal recht in het doel. Hierdoor liepen de emoties nog hoger op en was het goed voor beide teams en de scheidsrechter dat de tijd verstreken was. Doetinchem speelde een goede wedstrijd en wist het Nijverdal erg lastig te maken, eindstand 1-1.

De laatste wedstrijd moest gewonnen worden van Noord-Oost Twente om door te gaan naar de kruisfinales. Noord-Oost Twente had genoeg aan een gelijkspel om het toernooi voort te zetten. Helaas sliep Doetinchem deze wedstrijd en stond het binnen 5 minuten al 3-0 voor Noord-Oost Twente. Het was een lastige tegenstander en het werd ook al snel 4-0. Jordi Eijgelsheim werd deze wedstrijd nog wel wakker en wist nog twee mooie doelpunten mee te pikken. Jammer genoeg was dit toch te weinig om de score volledig om te buigen. Eindstand van deze wedstrijd 4-2 voor Noord-Oost Twente. Doetinchem moest het doen met een 4e plaats in de poule en een 8e plaats in de totale ranking. Het toernooi werd gewonnen door de scheidsrechtervereniging Arnhem. Al met al werd er door Doetinchem goed gevoetbald en stond plezier deze dag op nummer 1. Deze dag werd daarom ook gezellig met z’n allen afgesloten bij de Mac Donalds. Dank gaat uit naar Dick Donderwinkel en Frank Sanders die deze dag de jongens begeleid hebben.

Geschreven door Maarten Bolwerk[/box]

Schermafbeelding 2016-01-15 om 19.15.06

Bestand 19-01-16 16 22 13

Bestand 19-01-16 16 22 26