Lid van waardering Tonnie van Mourik

Nadat de gewijzigde statuten en het nieuwe huishoudelijk reglement zijn goedgekeurd door de leden, mogen we nu officieel het eerste lid van waardering bekend maken. Het bestuur had als schot voor de boeg het eerste lid van waardering op 13 april 2021 een bezoek gebracht en gehuldigd. 

Een lid van waardering is een voorgesteld lid door het bestuur, geaccordeerd door de leden, die de waardering krijgt voor bewezen diensten voor langere tijd, voor de club. Voorheen werden deze gehuldigde leden “bijzondere leden” genoemd en kreeg men toentertijd een tinnen bord. Het bestuur vond dat deze waardering van weleer weer in het leven geroepen moest gaan worden. De “Bijzondere leden” zijn opgenomen in het Huishoudelijk Reglement. In Art 1 lid 6 staat het lid van waardering omschreven. De leden die in het verleden deze benoeming hebben gekregen, krijgen nu een podium. 

Niemand minder dan onze vaste barman mocht de eerste “gouden fluit” ontvangen. Diegene die het woord barman bij de SDO hoort vallen weet wel dat wij het dan hebben over Tonnie van Mourik (75). Het gehele bestuur is dan ook met inachtneming van de corona regels bij Tonnie aan de voordeur geweest om hem persoonlijk te feliciteren met deze eer. Tonnie heeft een gouden fluit ontvangen en Thea een mooie bos bloemen.

Tonnie staat zolang onderstaande schrijver dit weet al achter de bar bij de SDO. Van clubavond op de donderdagavond, themabijeenkomst georganiseerd door de KNVB tot activiteiten georganiseerd door alle commissies, het maakt Tonnie niet uit. Wat toch wel een bijzonder feit is is dat Tonnie iedere donderdagavond (met uitzondering van de regen) op de fiets vanuit Gaanderen naar Doetinchem komt. Dit doet hij nog steeds op de ouderwetse manier, dus niet elektrisch! 

Niet te vergeten neemt hij bij de grote activiteiten ook altijd Thea mee. Thea is de rechterhand van Tonnie en helpt altijd met veel plezier mee in het clubgebouw van de SDO op de Bezelhorst. Thea geeft ook altijd aan dat het bestuur moet roepen wanneer zij nodig is, want dan staat ze er. Thea, eigenlijk is deze gouden fluit gewoon van jullie beide. Wij hopen dat wij jou en Tonnie nog vaak mogen begroeten op onze mooie clubactiviteiten. 

Tot slot willen wij Tonnie bedanken voor zijn bewezen diensten (tot op heden) binnen de vereniging, en van harte feliciteren met deze onderscheiding. Wat de leden betreft, dik verdiend!  

Jesper Sanders (Mediacommissie)