Bijeenkomst met vertegenwoordiging KNVB Noord Oost

kerstborrel oranje

Wat moet je doen als je voor het derde achtereenvolgende weekend klaarblijkelijk op de reservelijst blijkt te staan? Als je binnen zes weken voor de derde keer een bepaalde vereniging moet fluiten? Als je lid bent van de vereniging, die je moet leiden of als je op een bepaalde wedstrijddag liever ’s morgens dan ’s middags wilt fluiten? Dan bel je naar de KNVB in Zwolle.

Het is inmiddels gebleken dat de herstructurering en de verhuizing van Deventer naar de Overijsselse hoofdstad niet zonder problemen is verlopen. Ook de afvloeiing van enkele ervaren krachten maakte dat er vervelende misverstanden ontstonden. Op initiatief van de twee COVS-groepen in de Achterhoek (Doetinchem en Winterswijk) wordt er een bijeenkomst georganiseerd met de belangrijkste medewerkers voor de scheidsrechters en assistenten op het districtskantoor Lennart Fledderus en Adriaan Inia.

Wanneer?
De heren zullen op donderdag 25 januari 2018 naar het clubhuis van de SDO komen om uitleg te geven over onder meer over de werkwijze van het bondskantoor en de taakverdeling. De aanvangstijd is 20.00 uur. De leden van de SDO trainen die avond vanaf 18:45 tot en met 19:45 uur.

Uiteraard zullen we niet nalaten in te gaan op de gevoeligheden, die er bij scheidsrechters liggen met betrekking tot de uitvoering van hun hobby. Waarom word je meerdere keren aangesteld bij dezelfde vereniging, terwijl er op jouw niveau voldoende alternatieven zijn? Waarom moet je naar de andere kant van het land, terwijl er ook in de regio vergelijkbare wedstrijden worden gespeeld? Waarom worden vaste scheidsrechters op de reservelijst ingezet, wanneer jij ook beschikbaar bent of waarom kan niet worden voldaan aan je verzoek om van wedstrijd te wisselen, wanneer daarvoor een geargumenteerde reden is?

Ook voor vaste assistenten zijn er beslist vragen, waarop zij graag een antwoord willen.
Wij zijn dan ook blij dat Lennart en Adriaan bereid zijn gevonden daarover met de achterban te komen praten.

Wij gaan ervan uit dat vele leden deze avond zullen bijwonen om deze interessante ontmoeting niet te missen.

Met vriendelijke groet,
Technisch commissie SDO