TechnischWeekend2019: Het Verslag

Na vele jaren heeft de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken een Technisch weekend georganiseerd vanaf vrijdag 18 januari tot en met zondagmorgen. Geweldig om te zien dat een grote groep leden hieraan meegedaan hebben. Onder de bezielende leiding van Tom Giezen, Mathijs Hoopman en Jesper Sanders is er een geweldige activiteit neergezet. Diverse commissies hebben hen geholpen om er een vol programma van te maken. En het is gelukt. Er is een gevarieerd programma neergezet voor jong en oud. De accommodatie ’t Lohr in Voorst nabij Gendringen werd uitgekozen met een gezellige groepsaccommodaties en in een mooie, rustige en groene omgeving. Het ligt aan de rand van een bos, direct aan de Duitse grens. Er zijn vele faciliteiten waaronder een voetbalveld, een overdekt volleybalveld, een verwarmd overdekt zwembad, het overdekte beachvolleybalveld,  trampolines en Finse barbecue kota’s. Tevens is er een korte golfbaan, waar iedereen een balletje mag slaan.

Zang, mee zang, golf clinic, spelregels, quizzen en een spreker passeerden alle de revue. Tussendoor gezellig samen zijn, eten, drinken en slapen (niet te lang).

Vanaf een uurtje of zes in de avond druppelden er langzamerhand wat SDO’ers binnen op ons verblijf bij ’t Lohr. Voor sommigen was de reis op zich al een belevenis, maar vooral het gebrek aan bruikbaar internet leidt tot iets somber gestelde gezichten. Nadat er eerst een bakje koffie ingeschonken werd met een plak cake, was het tijd om uit te gaan zoeken waar iedereen kon slapen. Een verscheidenheid aan mogelijkheden: 8-persoons kamers, 3-persoonskamers of toch een 2-persoons voor de fanatieke boomzagers onder ons. 

Op zoek naar bruikbaar mobiel internet #wegdietelefoon 😉

De eerste drankjes werden ingeschonken en het werd tijd voor de pub quiz die op het programma stond. Aan de hand van acht onderwerpen(rondes), aangevuld met een blad met raadsels en anagrammen, gingen zes groepen de strijd met elkaar aan. De eerste ronde bestond uit een twintigtal vragen om de Algemene Kennis van de leden te testen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat er in Zweden toch echt nog met de Zweedse kroon betaald wordt en niet met de Euro. 

Joost druk presenterend herkenbaar aan zijn jasje en Tom controleert steng maar rechtvaardig de antwoorden.

Hoogtepunt was het onderdeel spelregels dat door Gerlof op vakkundige wijze werd gepresenteerd. Aan de hand van de door de COVS beschikbare beelden moesten de groepen antwoord zien te vinden op tien beeldfragmenten. Dit levert altijd mooie discussies op. Voor de pauze moest er nog antwoord worden gezocht op tien geluidsfragmenten uit de film/televisiewereld. Enkele antwoorden: Bambi, Buurman en Buurman en Alfred Jodokus Kwak. 

Gerlof geeft tekst en uitleg aangaande de spelregels

Na een wel verdiende pauze waarbij de groene smoothies uitstekend smaakten, werden er nog vier rondes afgewerkt met de volgende onderwerpen: eten en drinken, muziek, landenkennis en arbitrage. Een spannend slot volgde met de bekendmaking van de raadsels en de anagrammen en uiteindelijk won de groep bestaande uit Ab Brussen, Koen Molenaar, Michel Salemink en Cristian Arevalo de Weever. Aanstaande donderdag worden ze gehuldigd in ons eigen clubgebouw. Wees hierbij!

Het winnende team gaat uit zijn dak

Tenslotte werd er in verschillende groepen nog gekaart en werd er een wedstrijd bier pong gespeeld. Tot grote spanning, van vooral het publiek. Terwijl de eerste de gang richting de slaapvertrekken al gevonden hadden, waren er enkele fanatiekelingen vanuit de oude garde die het tot ruim vier uur vol hielden. Natuurlijk om nog even wat extra spelregels te behandelen onder leiding van Gerlof!

Soms werden de kaarten niet eerlijk geschud, dader gelukkig niet herkenbaar in beeld.

Zaterdag werd het programma voortgezet. Na een goed ontbijt traden we aan voor een bevlogen training van Harrie. In de sneeuw werden de meters afgelegd de één wat sneller als de ander, maar dat kon ook niet anders vanwege het verschil in slaapritme.

brrrr koud maar er werd fanatiek getraind

Na de lunch traden we aan om onder technische leiding van Bennie Roenhorst, Jan Kupper en Erno Hannink naar de afslag van de golf club. Sommige gingen voetgolf doen en traden naast de green aan. Ja dat golven is wel wat. Het gaat niet om de kracht maar op de souplesse. Leuk om te doen. Daarna nam onze Bennie ons naar de greens. Tja we mochten er niet op i.v.m. de vorst. Maar Bennie is Bennie niet dat hij dit uniek moment aangreep om tekst en uitleg te geven over zijn geliefde hobby golven. We liepen naar de bult-op en bult-af greens, naar de zandbak. We kregen uitleg hoe je het dichts bij de hole kon afleggen. Dat iemand daar een half uur over kan praten, is al knap. Maar Bennie stond vol energie te vertellen, hoe hij hier trainde in zijn achtertuin.

Als dat maar goed gaat

Na het (voet)golven namen diverse mannen een duik in het zwembad. Matthijs was de bikkel die met enkele graden vorst naar de overblijflocatie liep in zijn zwembroek. Er werden diverse portjes gekaart en werd weer uit volle borst meegezongen met Hollandse slagers totdat het Chinees buffet werd binnengebracht. Tja toen mochten eerst de ’oudjes’ opscheppen. Dat viel wel effe tegen voor de jongere leden, maar na 5 minuten mochten ze ook aanvallen. Het smaakte goed.

In het avondprogramma werden we meegenomen in de belevenissen van de KNVB-docent Johan Suurd , tevens bestuurslid COVS en voorzitter van de groep COVS Eindhoven. Veel dia’s en beelden passeerden de revue en er kwam een levendige discussie op gang.

Een boeiende presentatie door Johan Suurd

Daarna kwam er nog een spelavondprogramma geleid door Jesper Sanders en Ab Brussen. Ze waren streng en de vragen waren doorspekt met vele strikvragen waar menigeen intuinde. Dat maakte uiteraard in de uitslag wel het verschil.

Na het spel werd weer vol ingezet op meezingen door Maarten Bolwerk en Joost Soeter. Wat kennen ze veel van die Hollandse liedjes en wat deden ze het goed om de boel aan de gang te houden. Klasse.

Onze zang ster

De tol van de vorige dag was te zien. Gaandeweg de avond haakten diverse mensen al voor twaalf uur af.

Uiteraard om de volgende dag na de lunch klaar te staan voor de ochtendtraining. Na een telefoontje met onze trainer Harrie werd deze afgelast vanwege het harde en gevaarlijke veld. Sommige vonden dat niet erg. 

Samenvattend mogen we zeggen dat er een geweldig technisch weekend georganiseerd is, en voor herhaling vatbaar. Dank gaat naar de organistoren van dit evenement: jullie hebben de verwachtingen ver overtroffen. Tot het volgende technische weekend!

Verslag geschreven door: Walter Hartjes en Joost Soeter