Terugblik op onze fantastische seizoensafsluiting´s BBQ

Op 8 juni jl. hadden we weer ons SDO BBQ oftewel ons eindfeest gepland. Locatie ongewijzigd ; bij de fam. Hartjes te Wehl. Lies en Walter, nogmaals dank voor jullie gastvrijheid. Lies kreeg een bloemetje overhandigd. Tevens kreeg onze voorzitter ook een bloemetje. Frank sponsorde de drank voor deze avond. Daardoor konden we de kosten minimaal houden. Frank, ook namens ons allen, hartelijk dank hiervoor. Vergeet bijna te vermelden dat we Gradus ook willen bedanken voor het bedrag dat we van hem kregen vanuit de “lotto” pot. Dit jaar hadden we 36 aanmeldingen (42 in 2018). Elroy en Patty, Bennie en Nel en Edwin waren er dit jaar weer bij. Helaas moest de fam. Seesing verstek laten gaan i.v.m. familie verplichtingen. We hadden ook een nieuw (ook betalend) lid in ons midden namelijk Cor Peitsman. Hij kreeg een mooie introductie. Om 19 uur begon het feest met een kop koffie en een plaatje cake. Iedereen was erg zenuwachtig want de speurtocht ging zo beginnen. In welke groep zit ik ? Toch niet bij Frank hè want daar gaat de eerste prijs. Iedereen was erg benieuwd.

De speurtocht was zoals altijd weer prachtig uitgestippeld door Gerard en Emiel. Twee prachtige nieuwe routes waren uitgedacht. Complimenten heren ! Ze waren ook niet op één fout te betrappen. Een geweldige prestatie van deze heren. Voordat we begonnen werd Dick Jansen gehuldigd voor zijn 50 jarig lidmaatschap van onze SDO. Kreeg een mooie onderscheiding en een bos bloemen voor zijn vrouw Willy.

Als motto hadden we dit jaar “AFC Ajax” aangemerkt. Ook al ben je geen supporter (voor ons onbegrijpelijk trouwens) van AFC Ajax, ze hebben ons dit seizoen voorzien van prachtige wedstrijden en resultaten. Ook de manier van voetballen moet iedereen van genoten hebben (ook Jan maar dit zal hij niet gaan zeggen). Dus elk team kreeg een naam van een Ajacied die dit seizoen zeer bepalend is geweest. Na terugkomst van de ploegen moesten er nog een aantal vragen beantwoord worden, op zich vrij gemakkelijke vragen. Walter en Gerard zorgden er daarna voor dat de eerste ronde vlees werd gebakken. Omstreeks 22.30 uur was de jury (Gerard en Emiel) eruit. De prijsuitreiking werd aangekondigd. Iedereen krijgt bij ons een prijs of je nu mee loopt of niet dus van verliezers wordt niet gesproken. Er waren nog 2 groepen in de race voor de winst. En Frank zat hier ook nog bij. Gaat het dan toch gebeuren ? Ach wat jammer voor Frank, zijn vrouw Karin ging met de winst strijken. Kop op Frank, volgend jaar is er weer een mogelijkheid.    

De einduitslag was als volgt :

  1. Hakim Ziyech
  2. Matthijs de Ligt  
  3. Donny van de Beek  
  4. Dusan Tadic
  5. Frenkie de Jong
Winnaar team Ziyech;
Willy ten Haaf, Jan Kupper, Ruben Bril, Richard Polman, Tom Giesen, Truus Eenink en Karin Sanders.

Na de prijsuitreiking werd er nog lang nagepraat, gelachen, gegeten en gedronken. Gezien de reacties tijdens en na deze avond mogen we concluderen dat het weer een zeer geslaagde en gezellige avond was. Voor de foto’s van deze avond verwijzen wij u naar onze foto album op onze site www.sdodoetinchem.nl 

Tot volgend jaar !

Groeten, SDO BBQ Eindfeest organisatie

Walter Hartjes, Gerard de Graaf en Emiel Stienezen

Aanvoerder team Tadic; Cor Peitsman in actie – inclusief geel hesje – want veiligheid boven alles.

Gradus was zo enthousiast dat hij naast Emiel ook nog een verslag had gemaakt zie hieronder.

Zaterdagavond 8 juni 2019 hebben we weer het jaarlijkse eindfeest gehad. De organisatie was in handen van Emiel, Gerard en Walter en ook Lies mogen we zeker niet vergeten. Zoals al vele jaren ook dit jaar weer op de prachtige locatie in Wehl van Walter en Lies Hartjes. Er hadden zich 36 mensen opgegeven en het werden er zelfs 37. De avond begon meteen al met een meevaller voor iedereen. De kosten per persoon zouden 17,50 euro zijn maar iedereen moest maar 15 euro betalen. Bij binnenkomst kon iedereen koffie met cake halen. Emiel opende het feest met een openingswoord. Hij hete Cor van harte welkom omdat het voor hem het eerste eindfeest was. Ook bedankte hij Lies en Walter voor het opnieuw beschikbaar stellen van de locatie. Daarna nam onze voorzitter Frank Sanders het woord. Hij riep Dick Jansen naar voren. Dick was namelijk 52 jaar lid van onze SDO en COVS. Tijdens de ledenvergadering was Dick verhinderd en daarom kreeg hij de welverdiende speld deze avond opgespeld. Voor Willie, de vrouw van Dick, was er een mooie bos bloemen. En nu was het tijd om te beginnen met de bijna elk jaar foutloos uitgezette speurtocht. Er waren 5 groepen. En omdat onze voorzitter nog nooit gewonnen had waren een heleboel mensen blij niet bij hem in de groep te zitten. Het was weer een mooi uitgezette tocht. Bij terug komst stond de BBQ al te branden, echter eerst moesten er nog een aantal laatste vragen beantwoord worden.Toen alle vragen ingevuld waren kon iedereen gezellig een drankje pakken en gaan barbecueën. Het was weer een gezellige avond waar iedereen lekker door elkaar liep. Tegen elf uur nam Emiel het woord om de uitslag van de puzzel tocht bekend te maken.  Nadat plaats 5 en 4 inmiddels bekend waren, zat Frank nog steeds in de race voor plek 1. Ook na de bekendmaking van plaats 3 was de groep van Frank nog steeds niet genoemd. De groep van Frank was in ieder geval eerste of tweede. De tweede plek werd bekend gemaakt. Het was de groep van Frank. Dat was een enorme tegenvaller voor Frank maar de groep van zijn vrouw had de eerste plaats. Dus was de avond voor Frank toch nog geslaagd. Maar het is allemaal maar een spel. Winnen is niet belangrijk. Iedereen kreeg een mooie prijs. Daarna zijn we nog lang door gegaan met het feest. Ook voor Cor was het een mooie avond. De organisatie heeft hem tegen half 3 aan de weg gezet. Want aan alles komt een einde.

Lies, Emiel, Walter en Gerard bedankt voor deze mooie avond.

Geschreven door: Gradus, Lid van ontspanningscommissie