Scheidsrechter in beeld. Jesper Sanders trapt af in een terugkerend rubriek op onze site en nieuwsbrief

Scheidsrechter in beeld.

“Een kijkje in de topper PSV O15-1 vs. Ajax O15-1!”

Dinsdagmiddag 26 februari was het zover, mijn eerste topper in de hoogste O15 competitie van Nederland bij de jeugd. Ik mocht om 14.30 afreizen richting sportpark de Herdgang in Eindhoven voor de wedstrijd tussen PSV JO15-1 en AFC Ajax JO15-1 die de aanvangstijd van 17.00 had.

Na een reis van dik een uur kwam ik aan op het sportcomplex van de PSV academie, waar de positieve adrenaline al door mijn lichaam heenging voor de wedstrijd. In een, nog half gerenoveerde, accommodatie werd ik ontvangen door de wedstrijd coördinator.

Na een kop koffie te hebben gedronken, ging ik mij gereed maken voor de warming-up op het hoofdveld, waar al veel publiek klaar zat voor de wedstrijd. Eenmaal beneden kwam ik de ene naar de andere bekende tegen. Van “Hirving Lozano” tot hoofdtrainer van PSV 1 “Mark van Bommel”.

Eenmaal richting het veld kwamen de trainers al naar mij toe: trainer PSV “Anthony Lurling” (bekend van NAC Breda) en trainer Ajax “Cedric van der Gun” (bekend van AJAX & FC Utrecht). Deze heren waren vol lof van een jonge scheidsrechter die hier maar even de wedstrijd moest gaan leiden.

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd, wist ik wel dat ik de volle concentratie moest hebben voor deze wedstrijd, net zo als bij elke pot die wij als scheidsrechters fluiten. Nadat ik deze wedstrijd tien minuten hadden geleid, wist iedereen al dat we begonnen waren, want het stond 0-2 voor AFC AJAX,  en PSV stond al naar 6 minuten met 10 man. Over deze rode kaart kan ik kort en duidelijk zijn, check de beelden via:

Nadat eigenlijk de eerste tien minuten gespeeld waren, was de wedstrijd doodgebloed, en was er geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers. Toen wij gingen rusten kwamen wel verschillende PSV heren zich nog even bij mij melden, wat zij van mij vonden. Dit was voor mij een mooi leermoment en hoe hiermee om te gaan, want zoals “deze” heren, staat niet iedereen zo maar in je kleedkamer.

De tweede helft was over het algemeen een wedstrijd zoals alle anderen in deze competities, een lekkere pot waar iedereen kwam voor het voetballen, en er weinig tot geen overtredingen werden gemaakt. Daarom was de uitslag , die na 10 minuten op het scorebord al te zien was in de eerste helft, 0-2!

Voor mij was dit een geweldige ervaring die ik niet snel zal vergeten. Een geweldige wedstrijd met veel entourage en spektakel in en rondom de wedstrijd. Het gevoel wat ik overhield aan deze wedstrijd was uiterst positief.

Aankomende zaterdag ga ik gewoon weer gezellig verder op pad, want dan mag ik naar Nijmegen voor de wedstrijd tussen NEC/FC Oss O19-2 – Westlandia O19-1.

Ik wil alle lezers bedanken voor het lezen van mijn artikel en ik wens iedereen heel veel succes met het leiden van jullie wedstrijden. Als jullie vragen of opmerkingen hebben over mijn onvergetelijke wedstrijd , dan kan dat via doetinchem@covs.nl

Met sportieve groet,

Jesper Sanders, actief in zaterdag jeugd B (Landelijk).