Week van de scheidsrechter – SDO Doetinchem

De week van 30 september tot en met 8 oktober 2023 staat weer in het teken van de week
van de scheidsrechter. Een week waarin alle (assistent)scheidsrechters de eer krijgen die hun
toekomt, want zonder scheidsrechter geen wedstrijden!

Ook binnen Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken laten wij deze week
uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. Hierom heeft de trainingsavond op donderdag 5
oktober geheel in het teken gestaan van de week van de scheidsrechter. Een uur eerder als
normaal stond een groot gedeelte van onze leden alweer op het trainingsveld bij de ARGO in
Doetinchem. Dit zodat zij na afloop tijdig in de kantine zouden zijn.

Als Scheidsrechtersvereniging hadden wij dit jaar de eer om betaald voetbalscheidsrechter Alex Bos te mogen verwelkomen in Doetinchem. Alex heeft gedurende deze avond een interactieve presentatie verzorgd waarin de ruim 40 aanwezige zijn meegenomen in de wereld van arbitrage in het betaalde voetbal. Onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, omgang met sociale media en VAR kennis zijn gedurende de presentatie ruim aan bod gekomen en bediscussieerd. Na de presentatie was er uitgebreid de mogelijkheid om onder het genot van een drankje met collega’s bij te praten, ervaringen uit te wisselen of toch nog die ene brandende vraag aan Alex voor te leggen.

Aan het einde van de avond hebben alle aanwezige leden vanuit de SDO, in het kader van de week van de scheidsrechter, een attentie in ontvangst mogen nemen.

Voor eenieder stond na afloop een bidon klaar met daarin verschillende samples voor snel (spier)herstel en blessurepreventie. Dit gehele pakket is beschikbaar gesteld door sportmedische groothandel Framo uit Duiven.

Al met al kijken wij als Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken terug op een zeer geslaagde avond! Bij deze willen wij dan ook alle betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt bedanken voor hun inzet. In het bijzonder Alex Bos voor het verzorgen van de presentatie en Albert Peters van Framo voor het beschikbaar stellen van de attenties.


De Technische commissie,
Ramon Gronouwe
Jesper Sanders
Tim Scholten
Dirkjan Hummelman