Wedstrijdbezoek Schalke ’04 een groot succes

Vrijdag 17 januari jongstleden ging er een groep van twintig scheidsrechters op uitnodiging van Schalke ’04 op wedstrijdbezoek in Gelsenkirchen. Wij mochten namelijk vanuit de scheidsrechtersvereniging op de beschikbare kaarten de wedstrijd Schalke ’04 – Borussia Mönchengladbach bezoeken.

Eenmaal om 17:00 verzameld in het clubgebouw werd door de technische commissie het openingswoord gehouden met betrekking tot de busreis, en alcoholische drankjes. Hierbij werd al snel duidelijk dat er weer een mooie groep (assistent-) scheidsrechters bij elkaar hadden vanuit Doetinchem.

Toen wij aan kwamen bij de Veltins-Arena mochten de kaarten worden opgehaald bij de scheidsrechters kassa. Op de kaarten stond ‘Nordkurve’ , maar hierbij had nog niet iedereen nagedacht dat dit de staanplaatsen en harde kern was. Eenmaal op de tribune aangekomen was dit toch wel een mooie plaats, maar wat een mega drukte!

Toen iedereen eenmaal een goede plek had gevonden, zaten wij al in de 35 á 40e minuut van de wedstrijd. Hierbij stond iedereen verdeeld over de gehele korte zijde, oftewel de gehele SDO was goed vertegenwoordigd bij Schalke ’04.

Tom had voor alle scheidsrechters en assistent scheidsrechters een mooi beoordelingsformulier gemaakt om het arbitrale trio eens goed onder de loep te nemen, maar naar de eerste bierdouche was dit helaas niet meer mogelijk. De blaadjes waren nat, en het bier vloeide goed!

Eigenlijk kunnen wij dus allemaal wel zeggen dat wij een geweldige avond hebben gehad, met een geweldige ervaring op de Nordkurve, en dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Tevens willen we tot slot ook Schalke ’04 bedanken voor de beschikbare kaarten, en de gastvrijheid tijdens de wedstrijddag.

Groet,

De technische commissie.