Verslag van het zaalvoetbaltoernooi in Zwolle: Een groot succes voor de SDO

Afgelopen zaterdag 6 januari 2018 moest het dan weer gebeuren, het Jan-Willem van Essen toernooi. Deze keer werd het toernooi niet in Elburg gehouden, maar in de sporthal bij KHC Kampen. Om 7.00 uur rinkelden de eerste wekkers, om de fanatieke en creatieve zaalvoetballers wakker te schudden. De sporttas werd geopend en volgeladen met zaalvoetbalschoenen, schoon slipje, handdoekje en energierepen.

Rond 9.30 uur kwam de colonne aan in Kampen. Om 10.05 uur stond de eerste wedstrijd gepland tegen Zutphen. Trainer Sanders besloot om te starten met een 1-2-1 formatie, deze formatie bestond uit Melvin te Booij, Joost Soeter, Collin Masselink en Maarten Bolwerk. Eerstgenoemde is afgelopen winterstop aangeschaft door de technische commissie. De staf had hoge verwachtingen van Te Booij, zo vertelde Sanders dit tegenover het AD. ‘Te Booij is een speler met veel progressie, heeft een scorend vermogen en heeft op het veld laten zien dat hij fysiek sterk is. Hij heeft hopelijk een belangrijke bijdrage in ons team. Ik zal als trainer veel gesprekken met Te Booij voeren, aangezien hij in het verleden heeft aangetoond veel aanwezig te zijn bij feestpartijen en daarbij regelmatig de bus of taxi te missen. Hopelijk kan ik met mijn staf hem hierin begeleiden, zodat hij zich volledig kan focussen op het voetbal.’

Jesper Sanders, BAM! Het leek wel of hij de bal aan een touwtje had. Hij passeert de middenlijn en besluit om de bal met de binnenkant van zijn voet de bal in de kruising te plaatsen. Zo kwam Doetinchem op 1-0 voorsprong tegen FC Zutphen. Doetinchem was deze wedstrijd zoekende, maar hield stand tegen Zutphen. Eindstand 1-0. De Toernooi Commissie vond het toch wel bijzonder dat Jesper Sanders het winnende doelpunt maakte tegen Zutphen. Na een kort en intensief overleg besloot de Toernooi Commissie, Jesper Sanders, uit te nodigen voor een dopingcontrole. Jesper Sanders huppelde met zijn roze schoentjes naar de ruimte voor de dopingcontrole. Hij urineerde 37 flesjes vol na alle spanning en vreugde van de wedstrijd tegen Zutphen. De uitslag van de controle was negatief en hij mocht daarom van de Toernooi Commissie het toernooi voortzetten. Jesper Sanders verliet huppelend en vol vreugde met zijn roze schoentjes de controleruimte.

De volgende wedstrijd werd gespeeld tegen Deventer. De samenvatting van deze wedstrijd is kort en bondig. Binnen 45 seconden scoorde Deventer en maakte vervolgens een aantal minuten later de 2-0. Helaas kon spits Te Booij zijn scorend vermogen nog niet waarmaken.

Ook werd de wedstrijd daarna tegen Zwolle verloren. Dit was echter onnodig. Trainer Sanders begon deze wedstrijd trouwens met een opstelling waar hij binnen 2 minuten spijt van had. De spits werd afgebeten door Te Booij, Soeter, Masselink en Sins CR7. Masselink werd na 2 minuten gewisseld, want als laatste man stond hij niet op de juiste positie. Matthijs de Ligt viel in voor Masselink. Matthijs speelde stabiel en had alles onder controle op de laatste linie. Shirley Heister was mee als mental coach, nou dat hebben we gehoord. Deze week heeft ze een speurtocht gepland met de logopedist, om samen op zoek te gaan naar haar stem. Die zal wel ergens in de buurt van Kampen liggen.

Wilt u toelichting op hoe wij verloren tegen Zwolle? Dan verzoek ik u om dit na te vragen bij de gewisselde Masselink. Hij kan het u glansrijk en vol passie vertellen. Wanneer u dit na gaat vragen dan heeft u bingo als hij de woorden gebruikt: omschakeling, onterechte wissel, afgesproken, met z’n allen. Succes!

‘In Doetinchem, in Doetinchem, is het bier gezond zijn de…..’ Luidkeels gezang klonk door de sporthal van KHC, voorafgaand de wedstrijd Doetinchem – Almelo. Almelo scheet al 374 kleuren stront, door de fanatieke support en het elftal van Almelo was het helemaal kwijt. Jeroen CR7 Sins schiet de bal vol in de kruising en besloot vervolgens op een frappante manier te juichen. Jeroen CR7 Sins rende naar de tribune een wees naar de achterkant van zijn shirt. Wellicht dat hij dacht dat daar een naam of rugnummer werd vermeld, echter is de achterkant van het voetbalshirt volledig zwart. De sfeer zat erin, het publiek ging erachter staan, Almelo wilde maar een ding en dat was zo snel mogelijk naar huis. Jesper Sanders viel met een lege blaas in en tikte in de rebound de 2-0 tegen de touwen. Terwijl iedereen nog aan het juichen was, ging Cristian Arevalo Tango Solo de Weever alleen op pad en maakte koelbloedig de 3-0.

Helaas was de laatste overwinning niet genoeg om verder te gaan in het toernooi. Vol verwachting hoopten we nog op de fairplay, maar alle prijzen gingen dit jaar naar Deventer. Namens het gehele team, de staf en de Technische Commissie feliciteren wij Deventer met de verdiende prijzen. Tot volgend jaar.

Auteur: Bolwerk & Co