Verslag SDO Jeu de Boules middag in Keijenburg

Verslag SDO Jeu de Boules middag in Keijenburg

Onlangs liet Tonny van Mourik een proefballonnetje opgaan omtrent Jeu de Boules. Is er binnen de SDO interesse om een keer een middag Jeu de Boules te spelen ? Zo gezegd zo gedaan en er gaven zich 13 leden op. Jeu de Boules staat natuurlijk bekend als een bezigheid die veelal onder de ouderen wordt gespeeld.

Als je denkt dat het maar een dom spelletje is, dan kom je bedrogen uit. De techniek die nodig is om de bal te gooien, tactisch gooien samen met jouw partner. Dit is zeker niet gemakkelijk en degenen die dachten dat het gemakkelijk spel zou zijn, kwamen op hun woorden terug. Dit is ook te zien in de eindstand.

Heino Bomer zorgde voor de muzikale ondersteuning (hartelijk dank Heino !) en hij gooide natuurlijk ook mee.

Gradus Eenink en Tonny van Mourik hadden tweetallen gemaakt omdat je nu eenmaal in een wedstrijd 2 tegen 2 speelt. De tweetallen waren als volgt :

Gerrie en Emiel                 Scores : 3 – 10 – 5                               = 18 punten

Thea en Gradus                  Scores : 6 – 9 – 9                                = 24 punten     Winnaars !!!!

Marcel en Willy                 Scores : 9 – 3 – 1                                = 13 punten     Troostprijs

Bernadette en Dick              Scores : 6 – 6 – 11                               = 23 punten

Truus en Rob                    Scores : 7 – 1 – 9                                = 17 punten

Heino en Sandra                 Scores : 4 – 6 – 8                                = 18 punten

Een potje duurde 20 minuten. Tonny deed niet mee, was de scheidsrechter met het meetlint die toch nog wel vaak gebruikt moest worden. De andere scheids was Dick, als hij niet speelde, en daar waren de meningen nog wel eens over verdeeld. Een halve centimeter erbij was voor Dick geen probleem. Of het lag aan de “duumstok”. Laten we het daar maar op houden en hier werd smakelijk over gelachen.

De winnnaars waren Gradus en Thea. Zij kregen beide prachtige jeu de boules ballen aangeboden (Bennie Roenhorst, jij nog bedankt voor het beschikbaar stellen van de eerste prijs). Thea gaf meteen aan dat we deze weer mochten verloten want zij had al prima jeu de boules ballen. De notaris, Gradus Eenink, komt hier nog op terug.

Tja, de poedelprijs. Deze moeten we natuurlijk ook vermelden. Willy en Marcel kregen de poedelprijs aangeboden – setje plastic jeu de boules ballen. In de wandelgangen is opgevangen dat Marcel al fanatiek aan het trainen is want hij wil revanche.

We mogen concluderen dat het een ontzettende leuke middag was, waar lekker fanatiek (met een knipoog) werd gegooid en om prachtige momenten werd er ontzettend gelachen.

De foto’s van deze jeu de boules middag kunnen jullie terugvinden in onze fotoalbum.

Bij voldoende deelname, en daar gaan we zeker vanuit, zullen we deze activiteit volgend jaar weer op onze activiteiten kalander zetten.

De winnaars van deze SDO Jeu de Boules middag : Thea van Mourik en Gradus Eenink