Verrassende winnaar kegelavond

Afgelopen zaterdag, 8 oktober, vormde het kegelcentrum Frielinkhof het decor voor de traditionele kegelavond. Jong en iets minder jong trokken tijdig naar de locatie om in een ontspannen sfeer met elkaar de kegelstrijd aan te gaan.

27 leden en partners werden door ontvangstcomité Ab en Tom van der Sterren in drie teams ingedeeld. Na de eerste vier rondjes, waarin de meeste deelnemers toch vooral even moesten wennen aan dat een kegelbaan een stuk smaller is dan een bowlingbaan en één van de leden de hekjes langs de rand zelfs bleek te missen, was het al even tijd voor pauze.

Ervaringen werden uitgewisseld tussen de drie banen. En Kiran bleek verrassend goed in kegelen, hoewel hij dit pas voor de eerste keer deed. Gedurende de pauze werden wij voorzien van hapjes, waarvoor Gradus prima had gezorgd. Een drankje was steeds aan de bar verkrijgbaar bij dezelfde heren die ons links en rechts van tips voorzagen.


Zo kwamen we er in de tweede ronde achter dat er een pijltje op de bal staat. Als je deze recht naar voren weet te houden, is de kans groter dat de bal rechtdoor gaat. En je hoeft helemaal niet hard te gooien. De baan loopt iets hol, dus als je zachtjes gooit, blijft hij er wel op. Dit laatste advies was echter lang niet aan iedereen besteed. En eerlijk gezegd: als je rechtdoor en hard gooide was de kans best groot dat je veel kegels omver had gegooid.

De tweede ronde van nog eens vier beurten begon. Ten minste, dat dachten we. Maar omdat het toch vrij vlot ging, werd het hele veld van tien beurten bij iedereen volgemaakt. En toen was het wachten op de uitslag. De teams wisselden onderling al scores uit. En het leek spannend te worden toen de topscorers over de drie teams verdeeld bleken te zitten.


Niets was echter minder waar. De teams waarin we gespeeld hadden, bleken niet de echte teams te zijn! Al van tevoren was een schaduwteamindeling gemaakt door de organisatie. En toen hierbij de scores werden ingevuld, bleek een team de duidelijke winnaar van de avond. Met gemiddeld ruim 90 punten per deelnemer sleepten zij de prachtige medaille in de wacht. Truus ging er nog met de poedelprijs vandoor. En Kiran? Die bleef de beste kegelaar van de avond met een score van 124 punten!

Er werd nog lang nagepraat en pas na middennacht werden de bonnetjes ingeleverd en (contant!) afgerekend. En nu maar hopen dat niemand de volgende dag nog last had van een kegel…

Geschreven door: Jeroen Sanders

klik op de onderstaande link voor de foto’s