Eerstedivisiedebuut voor SDO-lid Maarten Bolwerk!

Maarten Bolwerk, in de regio Dinxperlo- en inmiddels Suderwick een grote naam, wegens zijn nu al imposante carrière. We kunnen met de scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken trots spreken van een internationale vereniging, want Maarten is samen met zijn vriendin sinds kort inwoner van Duitsland. De nog maar zesentwintig jaar oude Maarten is al geruime tijd lid van de SDO en weet zijn stappen als assistent-scheidsrechter snel te maken. De weg omhoog is dan ook al een aantal jaren ingezet, met nu zijn welverdiende debuut in de Keuken Kampioen Divisie!

Maarten begon in 2009 als pupillen scheidsrechter bij de plaatselijk SV, inmiddels FC. Hierbij maakt hij zijn eerste stappen als scheidsrechter en weet snel zijn weg te vinden binnen verschillende wedstrijden. Hierbij kwam hij dan ook in contact met mede SDO-lid Wijnand Rutgers. Wijnand was destijds nog actief binnen het betaalde voetbal en wist Maarten van de nodige tips- en tricks te voorzien. Dit heeft ertoe geleidt dat hij binnen de kortste keren binnen de KNVB werd opgeleid als assistent-scheidsrechter.

Hierbij heeft hij verschillende wedstrijdpakketten doorlopen en werd snel gezien dat Maarten potentie heeft. Talententrajecten en inmiddels het TTBV (talententraject betaald voetbal) hebben ertoe geleid dat Maarten na jaren hard werken, aankomende vrijdag zijn debuut mag maken in de Keuken Kampioen Divisie. Om 20:00 betreed hij dan het heilige gras van Top Oss, het Frans Heesen stadion. Met arbiter Ingmar Oostrom, mede assistent-scheidsrechter Jeroen van der Waay en 4e official Florian Lodeweegs gaan zij de wedstrijd TOP Oss – Roda JC Kerkrade in goede banen leiden.

‘Ik had al een lange tijd op de aanstelling gehoopt, maar niet verwacht, aldus Maarten’. Hierbij laat hij zien dat hij graag wil en dat het moment nu is gekomen. Zijn bekeraanstelling van deze week kwam maar niet binnen, dus de kriebels begonnen te komen. Nu is het moment dan eindelijk daar!

Vanuit scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken zijn wij ontzettend trots op Maarten en wensen hem veel plezier- en succes in Oss!