TechnischWeekend2019: Aankomst en pubquiz

Vanaf een uurtje of zes in de avond druppelden er langzamerhand wat SDO’ers binnen op ons verblijf bij ’t Lohr in Voorst. Voor sommigen was de reis op zich al een belevenis, maar vooral het gebrek aan bruikbaar internet leidt tot iets somber gestelde gezichten. Nadat er eerst een bakje koffie ingeschonken werd met een plak cake, was het tijd om uit te gaan zoeken waar iedereen kon slapen. Een verscheidenheid aan mogelijkheden: 8-persoons kamers, 3-persoonskamers of toch een 2-persoons voor de fanatieke boomzagers onder ons. 

De eerste drankjes werden ingeschonken en het werd tijd voor de pubquiz die op het programma stond. Aan de hand van acht onderwerpen(rondes), aangevuld met een blad met raadsels en anagrammen, gingen zes groepen de strijd met elkaar aan. De eerste ronde bestond uit een twintigtal vragen om de Algemene Kennis van de leden te testen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat er in Zweden toch echt nog met de Zweedse kroon betaald wordt en niet met de Euro. 

Hoogtepunt was het onderdeel spelregels dat door Gerlof op vakkundige wijze werd gepresenteerd. Aan de hand van de door de COVS beschikbare beelden moesten de groepen antwoord zien te vinden op tien beeldfragmenten. Dit levert altijd mooie discussies op. Voor de pauze moest er nog antwoord worden gezocht op tien geluidsfragmenten uit de film/televisiewereld. Enkele antwoorden: Bambi, Buurman en Buurman en Alfred Jodokus Kwak. 

Na een wel verdiende pauze waarbij de groene smoothies uitstekend smaakten, werden er nog vier rondes afgewerkt met de volgende onderwerpen: eten en drinken, muziek, landenkennis en arbitrage. Een spannend slot volgde met de bekendmaking van de raadsels en de anagrammen en uiteindelijk won de groep bestaande uit Ab Brussen, Koen Molenaar, Michel Salemink en Cristian Arevalo de Weever. Aanstaande donderdag worden ze gehuldigd in ons eigen clubgebouw. Wees hierbij!

Tenslotte werd er in verschillende groepen nog gekaart en werd er een wedstrijd bierpong gespeeld. Tot grote spanning, van vooral het publiek. Terwijl de eerste de gang richting de slaapvertrekken al gevonden hadden, waren er enkele fanatiekelingen vanuit de oude garde die het tot ruim vier uur vol hielden. Natuurlijk om nog even wat extra spelregels te behandelen onder leiding van Gerlof!

De foto’s worden later toegevoegd.