Arbitragecongres COVS te Oldenzaal 12 januari

Op zaterdag 12 januari trokken een ruim aantal leden naar Oldenzaal voor het tweede COVS arbitragecongres. Vanaf 09:00 uur konden we terecht in het Partycentrum Rouwhorst te Oldenzaal in de achtertuin van Björn Kuipers.

Er  was een vol programma en het congres werd goed bezocht met ruim 300 bezoekers uit Oost.

Het programma van het congres was boeiend en een gemiste kans voor die er niet waren.

De lezing en interview van en met Björn Kuipers met een vloeiend betoog hoe hij zijn wereld ziet, was boeiend. En oh ja, opnames maken mag , maar niet delen op Social Media. En terecht want hij ging erg diep op zijn belevingen in. Het was weer genieten met Björn. Altijd een ander perspectief belichten met zijn inzichten.

De uitreiking van Gouden scheidsrechters fluit door de Commissaris van de Koning en de burgemeester van Odenzaal aan Ab van Buuren voor zijn verdienste voor de COVS was een mooi geheel. Hierin liet Ab zijn emoties voor zijn en onze hobby even de vrije loop. Maar hij hervatte zich direct door te zeggen dat hij nog lang doorging met zijn COVS-activiteiten.

Op de dag zelf hadden we drie verschillende workshops:

1. Mentale weerbaarheid en communicatie

2. Socrative (spelregelkennis)

3. Rood-geel en hoe deze te communiceren.

Mooie inhoudelijke workshops die bezocht werden door te rouleren met drie groepen, blauw, groen en rood. Tijdens de workshop Socrative (spelregelkennis) zat ik langs Tom Giesen. Deze workshop werd gegeven door de Scheidsrechtersvereniging Rotterdam RSV. Er moest met duo’s samengewerkt worden. Er werd een app-je gedownload door iedereen en we gingen aan de slag. Onder druk van een tijdbalk op het scherm moesten we de antwoorden tijdig geven.

Er werden drie rondes gespeeld waarin 72 punten verdiend konden worden met zijn beiden. Snel reageren was het devies. Tom en ik hadden een systeem bedacht dat Tom zijn antwoorden op de app al in zou vullen en ik schreef mee op het antwoordblad op papier. En dan was het zaak om snel te vergelijken. De discussiepunten bij een afwijkend antwoord werden dan snel geëvalueerd. Best wel een hectisch en geconcentreerd werk. Maar het was wel heel gezellig en intensief. Complimenten voor de RSV voor deze vorm.

Daarna moesten we allen CENTRAAL naar de grote conferentiezaal waar het programma verder ging. Na de huldiging van Ab van Buuren werden de e winnaars van de spelregelwedstrijd bekendgemaakt. Emiel, Gerard Tom en ik zaten al te ginnegappen wie de foto’s ging maken omdat we ons heel sterk voelden. Echter het was allemaal voor de grap. Totdat ……………..de spreker het tweede tweetal als winnaar naar voren riep: Tom en Walter. Laaiend enthousiast liepen wij beiden naar het podium en ontvingen onze prijs voor een volle zaal met 300 deelnemers.

We mochten een bokaal(tje) ontvangen met een paraplu van scheidsrechtersvereniging Rotterdam en een persoonlijk gesigneerd boek van Björn Kuipers. Na een mooie dag in Oldenzaal trokken we tevreden huiswaarts met de gedachte dat wij onze SDO weer mooi op de kaart gezet hebben in Oost.

Dank allen voor de gezelligheid.

Groet Walter Hartjes.

Deelnemer Arbitragecongres Oost.