Tour des Oost

Afgelopen donderdag, 24 september 2020, zijn arbitrage ontwikkelaars Rutger Bekebrede en Rens Bluemink langs geweest bij de scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken voor de zogenoemde Tour des Oost. De insteek van deze avond was om een plenaire update te komen geven over de ontwikkelingen binnen de KNVB District-Oost. Hierbij konden ook alle vragen gesteld worden die in de afgelopen tijd naar boven zijn gekomen tijdens onze vrijwilligersfunctie binnen de KNVB.


Rutger begon zijn verhaal met onder andere de corona maatregelen die nu van kracht zijn voor ons als officials van de KNVB, en waar wij dan ook zeker mee te maken hebben tijdens de wedstrijd(en). Als iedereen zich tijdens de wedstrijden aan deze protocollen houdt helpen wij samen tegen corona. Ook kon er tijdens de avond met een kritische blik op het beleid van de KNVB worden ingegaan. Dit werd onder andere gedaan over het aanstellingen protocol, en de eerlijkheid en transparantie van de KNVB.


Hierbij werd dan ook duidelijk en concreet door beide heren antwoord gegeven op de kritische noten vanuit de deelnemers van deze zeer informatieve en interactieve avond. Deze avond werd dan ook afgesloten met een MentiMeter.

Hierbij kon iedereen aangeven wat je graag anders zag binnen de KNVB, of wat het fluiten/assisteren juist leuker maakt. Hierop kwamen er toch wel verschillende mooie ideeën boven drijven waarbij werd aangegeven door Rutger en Rens dat dit zeker mee werd genomen in de ontwikkelingen ten behoeve van de (assistent-) scheidsrechters.


Wij willen Rutger Bekebrede en Rens Bluemink ook enorm bedanken voor hun komst, en zien hen dan ook graag terug voor de tweede helft van de competitie, zoals aangegeven deze avond.


Blijf gezond, en let vooral op uzelf en de medemens!

De Technische commissie.