Spreekbeurt : Voetbalscheidsrechter (betaald voetbal)

Hoi ! 

Ik ben Ties Stienezen, ben 10 jaar oud. Mijn mama en papa zijn Sandra en Emiel. Mijn papa fluit in het amateurvoetbal en ik hoor vaak leuke verhalen na zijn wedstrijden. Toen ik een onderwerp zocht voor mijn spreekbeurt dacht ik meteen aan mijn vader’s hobby. Daar even over nagedacht maar wilde eigenlijk mijn spreekbeurt doen over een betaald voetbal scheidsrechter. 

Rob Dieperink is een vriend van mijn ouders en ik dacht meteen aan hem. Toen heb ik hem gevraagd 

of hij bij mijn spreekbeurt kon zijn en Rob zei meteen “wat leuk zeg, ik ben er dan”. 

Op 9 december 2021 zou de datum van mijn spreekbeurt zijn maar toen belde Rob op dat hij die week naar Milaan moest als VAR bij de wedstrijd AC Milan – Liverpool (7 december). Na deze wedstrijd ging hij naar Marseille om VAR te zijn bij de wedstrijd Olympique Marseille – Lokomotive Moskou op 9 december. 

Super mooi voor Rob maar ik vond het wel jammer omdat hij dan niet bij mijn spreekbeurt kon zijn. Gelukkig zei mijn juf Henrike dat ik mijn spreekbeurt een week later mocht doen (16 december). Rob kon er dan wel bij zijn. 

Ik wilde dan ook graag een scheidsrechtersshirt aan maar in de maat XL van mijn vader, zag ik er niet uit. Gelukkig heeft Joost Soeter, volgens mijn vader, een maat die ik ook aan kon. Zijn shirt mocht ik van hem lenen en ook zijn piepvlaggen. Een headset heeft mijn vader bij Jesper Sanders opgehaald. Andere spullen die ik wilde laten zien kreeg ik van mijn vader. 

Mijn spreekbeurt ging erg goed maar ik had ook veel geoefend. Mijn klasgenoten vonden het zeker een leuk onderwerp. Aan het einde dacht iedereen dat mijn spreekbeurt af was gelopen maar ik zei dat ik nog een verrassing had. 

Toen heb ik snel Rob opgehaald die in de hal zat. Iedereen vond het geweldig dat er een betaald voetbal scheidsrechter in onze klas kwam. Rob legde de piep vlaggen uit en kreeg van bijna alle klasgenoten een vraag. Na afloop deelde Rob voor iedereen nog een gele en rode kaart uit en sommigen wilde zijn handtekening erop hebben.

Ik vond het super gaaf en ook mijn juf en klasgenoten. Heb een 9 als cijfer gekregen en daar 

was ik ook erg blij mee. 

Rob, hartstikke bedankt dat jij bij mijn spreekbeurt wilde zijn. Joost en Jesper, jullie ook erg bedankt dat ik jullie spullen mocht lenen en juf Henrike, dankjewel dat ik mijn spreekbeurt een week later mocht doen en dat je mooie foto’s hebt gemaakt. Groetjes, Ties