SDO Pubquiz 2 – 23-04-2020

Afgelopen donderdag was de tweede online pubquiz van de SDO. Deze keer voorbereid door Gerlof.

Met Bennie en Henk als nieuwe deelnemers.

We waren online (via de jitsi meet link) met vijftien SDO-ers; zelfs Bas Seegers meldde zich nog even vanuit Rijnstate…

De quiz bestond uit 30 vragen en was onderverdeeld in zes categorieën (Algemeen, Bundesliga, Scheidsrechters/spelregels, Nederlands elftal, Amateurvoetbal en Muziek). Er waren vijf open vragen en de rest was multiple choice. En halverwege was er natuurlijk even een break voor een hapje, drankje of sanitaire stop.

Over het algemeen werden de vragen redelijk goed beantwoord.

Er was zelfs één vraag die door iedereen goed was beantwoord. En nee, dat was niet eens de vraag over de sterfdag van Avicii waarbij Ruben de datum al noemde bij het beantwoorden van de naam Zweedse DJ en producer die twee jaar geleden overleed, terwijl de vervolgvraag over de sterfdag ging (mijn fout: moet je iedereen maar “mute” zetten).

Nee, de vraag die iedereen goed had ging over vlaggen.

Iedereen wist of gokte goed welk land bij deze vlag hoorde. .

Dat was natuurlijk Kroatië. Een favoriet vakantieland van de quizmaster. De leeftijd van de quizmaster was blijkbaar moeilijker te schatten. Slechts drie goede antwoorden.

Maar de moeilijkste vraag ging over ons kleurrijke clublid, ex-betaald voetbalspeler en nu nog steeds actief als trainer en scheidsrechter. Cor Peitsman werd door bijna iedereen herkend in de omschrijving, maar de vraag van welke club hij nooit hoofdtrainer was, had iedereen fout.

Een citaat van Cor in een artikel in de Gelderlander van eind november met als titel, dat Cor nog niet achter de geraniums wil:

 In Doetinchem trainde hij zelfs alle amateurclubs. ,,Ik ben hoofdtrainer geweest bij DZC’68 en SVDW’75 (club bestaat niet meer, RW), heb Doetinchem 2 getraind en zowel het eerste als het tweede elftal van Viod.’’

Er waren nog twee andere vragen die vrijwel iedereen goed had. De vlag van Gelderland en de Française die als eerste vrouwelijke scheidsrechter de Europese Supercup bij de mannen floot.

Al met al een in mijn ogen geslaagde en gezellige avond. Waar ook nog lekker even nagepraat werd.

De eindstand was na een finale check van mijn kant als volgt.

Nr Naam Goed Percentage
1 Emiel 23 74%
2 Jeroen Sins 22 71%
2 Cris 22 71%
4 Henk 21 68%
5 Koen 20 65%
6 Ruben 19 61%
6 Frank 19 61%
8 Jeroen Sanders 18 58%
9 Jesper 17 55%
9 Maarten 17 55%
11 Julia/Romy 16 52%
11 Bas 16 52%
13 Bennie 13 42%
Ab 9 60%

N.B. Ab sloot na de pauze aan. Op de vragen na de pauze haalde hij een score van 60%.

In principe a.s. donderdag weer. Mocht je ook mee willen doen, dan kan dat natuurlijk. Meld je dan aan bij tc@sdodoetinchem.nl

En mocht je hulp nodig hebben om online mee te kunnen doen, geef dat dan even aan. We hebben genoeg techneuten binnen de vereniging die even kunnen helpen.

Gerlof Bril