SDO lid Maarten Bolwerk stoomt door

De nog maar 24-jarige Maarten Bolwerk uit Dinxperlo, en tevens al even SDO-lid, is binnen de KNVB op de goede weg omhoog. 22 oktober 2009 begon hij met het behalen van de pupillen scheidsrechters cursus bij SV Dinxperlo. Echter voetbalde Maarten toen nog wel, maar had hij al heel veel affiniteit met scheidsrechters.

Daarbij mocht hij als leerling op de basisschool als opdracht een interview doen bij een bekend persoon. Hierbij koos hij niemand anders dan de bekende Dinxperlöer, en tevens SDO-lid Wijnand Rutgers. Destijds was Wijnand namelijk nog actief binnen het betaalde voetbal. Hierdoor is bij Maarten eigenlijk het balletje gaan rollen en is hij binnen de (assistent-) scheidsrechterswereld gekomen.

Nu wij inmiddels in 2020 leven heeft Maarten zijn BOS (Basis opleiding scheidsrechter) cursus gehaald (2011), en zijn certificaat assistent-scheidsrechter KNVB (2015) in de tas zitten. Hierbij is hij er toch achter gekomen dat laatstgenoemde meer bij hem past, en heeft die de keus gemaakt om te gaan assisteren.

Dit is hem de afgelopen jaren zo goed afgegaan dat die na de vijf huidige jaren grote stappen heeft gemaakt. Zo heeft hij afgelopen seizoen zijn debuut gemaakt in de 2e divisie bij Jong FC Volendam – De Treffers, en zijn er veel waarnemers en begeleiders hem komen opzoeken op de voetbalvelden

Hierbij wordt hard werken dan ook beloond. Wij als leden van scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken kunnen u namelijk met trots mededelen dat Maarten Bolwerk vanaf aankomend seizoen deel uitmaakt van het Talententraject Betaald Voetbal.

Dit kreeg hij namelijk afgelopen week te horen na een intake periode waarvoor hij afgelopen maanden in Zeist op het sportcentrum van de KNVB is geweest.

Huidige carrière Maarten Bolwerk:

Seizoen:                             Groep:
2016 – 2017                       ZAAD
2017 – 2018                       ZAAD
2018 – 2019                       ZAAC
2019 – 2020                       ZAAB

Hierbij willen wij Maarten dan ook hartelijk feliciteren met deze stap, en wij weten als SDO-leden dat jij dit dubbel en dwars waar gaat maken aankomend seizoen!

Maarten Bolwerk links op de foto

Geschreven door: Jesper Sanders