SDO Darts League

SDO Darts league kent een nieuwe winnaar


Donderdag 12 december werden weer de Darts finales gespeeld binnen scheidrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken. Vaak word er nog wel veel gelachen om de WK darts die inmiddels op tv zijn, als er een tripple 20 gemist word, maar in de praktijk is de sport toch moeilijker dan verwacht!

Met vorige winnaar Richard Polman als grote favoriet, werden de finales weer onder bekijks van de andere leden gespeeld. In een knock uit systeem kwamen de halve finales in beeld met Jesper Sanders tegen Richard Polman, en nieuwkomer Bas Jansen tegen dartkoning Gradus Eenink.

Na velen pijltjes van eenieder, werd er toch maar weer veel spanning gebracht op de prachtige dartborden die destijds door Jan Kupper en Arno Elfrink gemaakt zijn. Met Jesper op de rand van de finale liet Richard toch maar weer zijn waarde zien met enkele prachtige dubbels en tripples, waardoor die toch maar weer in de finale terecht kwam. Dit gebeurde idem in de andere wedstrijd, waar Bas Jansen aan het langste eind trok, en toch als onverwachtse nieuwkomer de finale berreikte.

Na een bloedstollende pot kon er toch maar een winnaar zijn binnen de SDO, en ditmaal was het geen Richard. Bas Jansen ging met zijn grote kwaliteit voor de dartsport met de prijs er vandoor. Een terechte kampioen, die zonder meer de hoofdprijs dik had verdiend.

Onder luid applaus van alle kijkers, werd de prijs dan ook door Bas in ontvangst genomen. De ontspanningscommissie wil dan ook iedereen bedanken voor het meedoen, en ziet u graag volgend jaar weer bij de eerstvolgende activiteiten.

Richard Polman ontvangt hier de 2de prijs uit handen van organisator Oscar Mentink
Bas Jansen ontvangt hier de 1ste prijs uit handen van Organisator Oscar Mentink