Pupil van de week

Hoe vaak zie je niet bij een standaard wedstrijd dat een pupil van de week aan haar / zijn lot wordt overgelaten door een KNVB official.

Verplaats je eens in zo’n pupil van de week. Helemaal zenuwachtig om bij “het eerste” te mogen zijn. Samenkomst, bespreking, omkleden, warming up. Echt spannend allemaal.

En dan mag je naar de scheidsrechter toe.

De scheidsrechter geeft vaak aan dat je de wedstrijdbal mag dragen en dat je samen met de scheidsrechter en twee assistent scheidsrechters voorop mag lopen met de twee teams achter je aan.

De teams begroeten elkaar en je doet natuurlijk ook mee met een high five naar alle spelers.

Dan komt de toss. Vaak mag de pupil van de week het muntje omhoog gooien en dan komt het spannendste onderdeel.

Samen met een eigen speler de aftrap doen en dan richting de keeper van de tegenstander. Natuurlijk wordt er gescoord en daar sta je dan als pupil van de week ……. helemaal verloren …. iedereen roept iets … waar moet ik naar toe ?

Heren en dames scheidsrechters, een tip maar vooral een advies ….

Betrek de pupil van de week bij alles. Bal dragen, het begroeten van de teams, toss maar vooral bij de aftrap.

Loop met de speler mee, laat hem scoren – mist hij dan nog ff een schot opnieuw doen, geef de pupil van de week een high five / geef hem een vaantje o.i.d. en breng of stuur hem naar de juiste dug-out.

Vaak zie je dat een KNVB official lekker in de middencirkel blijft staan totdat de pupil van de week van het veld is terwijl wij – KNVB officials – er voor kunnen zorgen dat het echt een onvergetelijke dag wordt

voor de pupil van de week.  

Hartelijk dank voor jullie begrip en namens alle toekomstige pupillen van de week, dank jullie wel ! 

Duimpje omhoog voor alle scheidsrechters die hun best doen om er een onvergetelijke dag van te maken voor de pupil