Dick Jansen 80 jaar – het fluiten is mooi geweest

Afgelopen week, op 14 oktober, werd Dick Jansen, een monument van scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken 80 jaar.

Van die 80 jaren heeft Dick heel wat jaren gefungeerd als scheidsrechter en assistent-scheidsrechter voor de KNVB, met als hoogtepunt zijn jaren als assistent-scheidsrechter in het betaalde voetbal.

Al sinds 1 april 1969 is Dick lid van onze SDO, waarvan hij ook erelid is. En nog steeds helpt hij ons regelmatig uit de brand wanneer een van de trainers afwezig is.

Maar nu Dick 80 is geworden, vindt hij het mooi geweest. Zijn actieve carrière als scheidsrechter kon na al die jaren worden afgesloten. Dat gebeurde dan ook met een laatste optreden in zijn woonplaats Doetinchem. Op zaterdag 16 oktober was Dick aangesteld als leidsman bij de wedstrijd tussen De Graafschap onder 11 en NAC onder 11. Onder het toeziend oog van verschillende SDO’ers die speciaal voor Dick naar sportpark De Bezelhorst waren afgereisd, leidde Dick maar liefst vier periodes van 20 minuten. Maar op en top fit als hij is, was dat geen enkel probleem. En voor de toeschouwers was het alleraardigst om te zien dat er zeer fanatiek gespeeld werd en dat Dick het echt niet bij zijn rol als spelleider kon houden, maar in zijn laatste optreden ook echt als scheidsrechter op het veld stond.

Na afloop overhandigde voorzitter Frank Sanders een mooie bos bloemen aan Dick. “Die is voor Willy,” zei Dick gelijk. “Van haar heb ik altijd de ruimte gekregen.” Een paar mooie woorden van Frank en ook van Frans Heister namens De Graafschap brachten Dick toch enigszins van zijn stuk. Dick is een man van de rust, van de achtergrond, maar werd zeer verdiend in het zonnetje gezet.

Dick, bedankt voor al jou inzet in de voorliggende jaren en wij hopen jou nog vaak en lang bij de SDO te treffen.