22 juni 2019 – Finale dag Achterhoek Cup –

Op deze zonnige dag werden op het sportpark van Viod te Doetinchem vandaag twee finales gespeeld. Wat ons natuurlijk ook goed deed was het aantal collega’s die vandaag ook op het sportpark waren (in hun zwarte SDO polo – prima uitstraling) om allereerst twee finales te aanschouwen maar zeker ook om “onze jongens” in actie te zien.

Om 15 uur was de aftrap van de JO 15 finale – ST: Reunie/GSV’63 uit Borculo/Geesteren tegen SP Lochem uit Lochem. De SDO ACC had het volgende kwartet voor deze finale aangesteld. Scheidsrechter Jesper Sanders, 1e assistent – scheidsrechter Jeroen Sins, 2e assistent – scheidsrechter Cristian Arévalo de Weever – 4e official Erno Hannink.

De wedstrijd ging in de eerste helft tegen elkaar op. SP Lochem kreeg de beste kansen maar scoorden uiteindelijk niet. In de tweede helft scoorde Reunie uit een standaard situatie de 1-0 binnen. SP Lochem haalde alles uit de kast om toch nog de gelijkmaker te scoren. Het spel ging op en neer. Uiteindelijk counterde Reunie naar een verdiende 4-0 overwinning. Complimenten voor ons kwartet voor hun optreden. Een aantal gele kaarten moesten wel terecht getrokken worden maar toch kon deze wedstrijd  als sportief bestempeld worden. Na afloop kregen “onze jongens” nog een mooi aandenken aan deze finale wedstrijd.

Winnaar JO15 Achterhoek Cup 2018/2019 – ST:vv Reunie/GSV’63

Voor aanvang van de heren finale had de SDO ACC de eer om namens onze SDO de Fairplay Cup  2018 / 2019 uit te reiken aan VVG’25 uit Gaanderen.

Om 18.30 uur stond de HEREN finale Achterhoek Cup op de rol. AZSV uit Aalten nam het op tegen DZC’68 uit Doetinchem. De gasten uit Doetinchem stonden voor de derde keer in de finale. De SDO ACC had het volgende kwartet voor deze HEREN finale aangesteld : Scheidsrechter Hans Kok, 1e assistent-scheidsrechter Maarten Bolwerk, 2e assistent-scheidsrechter Ruben Bril en Richard Polman fungeerde als 4e official.

In deze zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor ons kwartet, kon je zien dat zij zeer ervaren waren en lieten zich niet beïnvloeden. DZC’68 scoorde al vrij snel de 0-1 uit een corner. De 1-1 volgde al vrij snel na een benutte terechte strafschop. Na de rust was AZSV wel heer en meester op het veld. Alleen vergaten ze om de trekker over te halen. In de laatste seconde kreeg AZSV nog een enorme kans maar de bal verdween over het doel. ”Shoot outs” moesten de beslissing gaan brengen.

DZC’68 mistte meteen de eerste shoot out en daarna volgende meteen weer een misser. AZSV deed het beter en scoorde alle shoot outs. Daardoor won AZSV de Achterhoek Cup 2018/2019.

Winnaar HEREN Achterhoek Cup 2018/2019 – AZSV uit Aalten

Ons kwartet kreeg namens de organisatie van de Achterhoek Cup een mooi aandenken aan deze finale en namens ons, SDO ACC, complimenten voor jullie optreden.

Hiermee sluiten wij het seizoen van de Achterhoek Cup 2018 / 2019 af en mogen terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Volgend seizoen is er weer een nieuwe editie, dan onder een andere sponsor namelijk Facility Groep Nederland dat Seesing Personeel vervangt.

Hierbij willen wij, SDO ACC, de Achterhoek Cup organisatie alsmede de KNVB district Noord/Oost (Jan Lammers en Mariska Bril) hartelijk danken voor de prima samenwerking en gaan er vanuit dat wij dit in het aankomende seizoen zullen continueren

Als laatste willen wij ook alle (assistent) scheidsrechters die dit jaar actief waren in de Achterhoek Cup bedanken voor hun inzet en hopen dat wij aankomend seizoen weer een beroep op jullie mogen doen.

Aan het begin van het nieuwe seizoen zullen wij als SDO ACC weer een presentatie houden in ons clubhuis m.b.t.. de Achterhoek Cup seizoen 2019 / 2020. Datum zal nog gecommuniceerd worden. Hou onze site goed in de gaten: https://www.sdodoetinchem.nl/commissies/achterhoek-cup/

Geschreven door Emiel, Lid Achterhoek Cup Commissie