Wildeavond 2019 oer Hollands gezellig

De Wildeavond (Ik hou van Holland)

16 februari stond de wildeavond weer op het programma. De jaarlijkse feestavond heeft thema “ik hou van Holland’’ gekregen. Het algemeen bekende televisieprogramma was de basis voor de feestavond dit jaar.

Bij binnenkomst was de kantine van de SDO versierd met ballonnen en slingers wat gelijk een vrolijke sfeer creëerde. In de kantine stonden twee grote tafels waar onze teams aan mochten plaatsnemen met een kop koffie, een plak overheerlijke cake en een gekleurde krans om de nek. Team geel en team roze werden deze avond op de proef gesteld met vele uitdagende vragen.

Bij de eerste ronde moesten er van team geel en team roze 3 personen naar voren worden geschoven die deze quiz-avond mochten beginnen. Bij de eerste ronde werd de kennis van de Nederlandse taal even naar boven gehaald want de kandidaten kregen de opdracht op woorden te spellen. Nadat de 6 kandidaten met zweet op hun voorhoofd de woorden hadden gespeld was het tijd voor de laatste twee woorden in deze ronde. Al moesten deze twee woorden door de 3 spelers van het team samen worden gespeld. Ieders een letter, één voor één.

De tweede ronde vereiste twee kwaliteiten, een goed geheugen en goede communicatie. Dat laatste bezit elke scheidsrechter van nature al dus we verwachtten geen problemen in deze ronde. Door de slecht nagespeelde Linda de Mol quizmaster werd een ludiek verhaal voorgelezen aan één van de 3 spelers uit het team. De andere 2 werden door Ab meegenomen naar de hal. Nadat de quizmaster klaar was met zijn verhaaltje werd een van de twee spelers weer uit de hal gehaald. De eerste kandidaat mocht hetzelfde verhaal doorvertellen aan de tweede, en later de tweede ook weer aan de derde. De derde kandidaat kon het verhaal woord voor woord navertellen, in de ideale situatie dan. Gelukkig leverde dit een komisch nieuw verhaal op waar toch nog enkele punten mee gescoord werd.

Bij Ik hou van Holland mag het verjaardag spel natuurlijk niet ontbreken en zo gezegd zo gedaan. Van beide teams werden de helft van de kandidaten naar voren geschoven om mee te doen. Helaas werd door de slechte algemene kennis van de scheidsrechters de ronde niet volgemaakt en ontplofte deze bom al vrij vroeg in de ronde.

Bij ronde drie werden er zoals bij elke ronde weer verse kandidaten naar voren geschoven. Dit keer om de vragen van de quizmaster zo nauwkeuring te mogen beantwoorden. Na het geven van het antwoord mocht het andere team ook nog even aangeven of ze het daar wel mee eens waren en zeggen of het juiste antwoord hoger of lager moest zijn. En zoals niemand het ooit eens is met een scheidsrechter werd er natuurlijk aangegeven dat het antwoord anders zou moeten zijn als wat het eerste team heeft genoemd.

Na deze vermoeiende rondes van was het natuurlijk tijd voor wat eten en drinken. Een overheerlijk varken aan het spit waarvan iedereen smakelijk heeft kunnen eten heeft de buikjes kunnen vullen. Nadat iedereen de maag weer goed had gevuld konden we weer verder met de kennistest.

In ronde 4 werden diverse vragen gesteld over Afrikaanse landen, voetbalstadions, snelwegen en natuurlijk strijkijzers. Gelukkig waren ook de vrouwen van de scheidsrechters meegekomen dus konden er in deze ronde ook punten gescoord worden door de teams.

In de laatste ronde van deze avond werd er nog even verwacht dat de laatste kandidaten in staat zouden zijn om de bekende personen voor te stellen aan de rest, zonder de naam te noemen. Sommige personages werden vrij snel geraden door simpelweg aan te geven dat je er eitjes in kunt bakken. Ook is niet moeilijk om een persoon te omschrijven die je helemaal niet kent. Zolang de naam werd ingeschat als een Turkse naam, zat je bij de scheidsrechters al goed.

Naar onze mening was het een zeer geslaagde avond die heeft open gestaan voor het verbreden van onze algemene kennis en zelfs voor discussie, zoals we van scheidsrechters eigenlijk wel gewend zijn als ze bijeen zijn. Wij willen iedereen bedanken die deze avond aanwezig is geweest en het mogelijk heeft gemaakt om zoveel plezier te kunnen maken. Wij hopen dat we het iedereen naar hun zin hebben kunnen maken. Bedankt en tot volgend jaar!

Grote Pluim voor de organisatie