Vernieuwde scheidsrechtersopleiding I & II

Vernieuwde scheidsrechtersopleiding I & II
In een voetballandschap dat zich continu en steeds sneller ontwikkelt, wordt de scheidsrechter voortdurend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Ontwikkelingen binnen en buiten het veld stellen steeds hogere eisen aan scheidsrechters en daarmee aan de opleidingen SOI en SOII. Tijdens het leertraject ontdekken scheidsrechters hoe zij effectief om kunnen gaan met het fluiten van wedstrijden op een hoger niveau.

In de vernieuwde arbitrageopleidingen staan de ambitie en talenten van de scheidsrechter centraal
“In de vernieuwde arbitrageopleidingen staan jouw ambitie en talenten centraal”, vertelt Werner ter Avest, coördinator arbitrageopleidingen. “In gesprek met je eigen praktijkbegeleider en medecursisten ga je op zoek naar je eigen leerdoelen tijdens de opleiding. Gedurende het seizoen staan deze doelen centraal en bewandel je jouw eigen leertraject. Gedurende dit traject ben je zelf verantwoordelijk voor jouw ontwikkeling en resultaten en word je daarin begeleid door ervaren docenten en praktijkbegeleiders.”

Actieve en nieuwsgierige houding
Het feit dat scheidsrechters zelf verantwoordelijk zijn voor hun leertraject en resultaten vraagt om een actieve en nieuwsgierige houding. Naast kennis en vaardigheden spelen het vermogen om jezelf te vernieuwen en ontwikkelen een steeds belangrijkere rol in een scheidsrechtersloopbaan. Binnen de SOI- en SOII-opleiding wordt dit vermogen geprikkeld door nadruk op zelfreflectie, kennis delen en inspirerende experts.

De inschrijftermijn voor SOI en SOII is geopend tot 15 mei 2017. Voor scheidsrechters die aan het einde van dit seizoen promoveren naar de groepen JC, JB, F of D geldt dat zij zich kunnen inschrijven tot 15 juni 2017.

Origineel bericht en mogelijkheid tot inschrijving: KLIK!