Spelregels 2019 – 2020

Bij de start van het nieuwe seizoen willen we ook het spelregeljaar 2019-2020 afsluiten en de balans opmaken. Een jaar dat abrupt eindigde in maart. Geen spelregelavonden meer in de resterende maanden tot aan de zomer. Wel in een pub-quiz nog wat regels de revue laten spelen….. Maar daar bleef het bij.

Toch hebben we gemeend het jaar toch een beetje formeel af te moeten sluiten. Doel van de avonden is toch om gezellig maar ook een beetje competitief over spelregels te praten aan de hand van zowel beelden als ook de meer ouderwetse multiple-choice vragen. En dat willen we ook komend jaar natuurlijk weer doen.

Donderdag 27 augustus was de terugblik gecombineerd met een uitleg van de nieuwe spelregels voor dit seizoen. Samen met de regels voor de bekercompetitie (wisselspelers/wisselmomenten) en het corona protocol.

En er waren wat kleine prijsjes. Drie prijzen voor de beste scores. Een aanmoedigingsprijs en
een waardering voor onze barman Tonny. Een prijs die geheel in het teken van Corona stond. En daarnaast een boek voor de winnaar.

Maar allereerst de feiten op een rijtje. Ter vergelijking ook de cijfers van vorig seizoen.

De rekenmeesters hebben zich daarna over de einduitslag gebogen. Ook dit keer zonder VAR. Alleen een paar wiskundige formules en dat is deze afgestudeerd wiskundige wel toe vertrouwd….

Je kunt naar het hoogste gemiddelde kijken. Je kunt naar het aantal deelnames kijken. De totaal aantal behaalde punten. Maar het meest fair leek het om ook nu te kijken naar de groep die minimaal vier keer heeft meegedaan en de personen die daarin het hoogste gemiddelde hadden.

De 1e, 2e respectievelijk 3e prijs voor Joost, Frank en Emiel. En Gradus haalde een eervolle vermelding.

Zoals altijd kan over de uitslag worden gecorrespondeerd, maar geldt spelregel 1, dat de commissie altijd gelijk heeft. En spelregel 2 luidt dat als dat onverhoopt een keer niet het geval mocht zijn, dat dan automatische de vorige regel van toepassing is.

Voor de liefhebber >>>>>>>>

Indien jullie de presentatie compleet willen hebben, stuur dan een mail naar:  spelregels@sdodoetinchem.nl

Jullie ontvangen dan een link om de presentatie te kunnen downloaden. Let wel op dit bestand is 400MB.

Voor alle spelregels(wijzigingen), informatie, corona protocol etc. ga naar https://www.sdodoetinchem.nl/downloads/