Spelregels 2018 – 2019. Afsluiting/prijsuitreiking

Bij de start van het nieuwe seizoen hebben we ook het spelregeljaar kunnen afsluiten en de balans kunnen opmaken. Met ingang van afgelopen jaar zijn we ook gebruik gaan maken van het beeldmateriaal van de COVS. Een welkome aanvulling zo is gebleken. Uiteraard veel voer voor discussie, maar daar gaat het juist ook om. Samen, met elkaar, discussiëren over de toepassing van de spelregels in concrete en herkenbare situaties. Gezellig en toch ook een beetje competitief. Donderdag 22 augustus was de prijsuitreiking van seizoen 2018-2019 gecombineerd met een uitleg (herhaling) van de nieuwe spelregels voor dit seizoen. Drie prijzen voor de beste scores. Een wisselbeker voor de meest constante prestatie. Een aanmoedigingsprijs en echte Schuumkoppen uit de Texelse brouwerij. Persoonlijk gekeurd en goed bevonden.

De feiten op een rijtje.

De rekenmeesters hebben zich over de einduitslag gebogen. Er was geen VAR nodig. Alleen een paar wiskundige formules en dat is deze afgestudeerd wiskundige wel toevertrouwd….Kijken we naar de hoogste gemiddelden, dan krijgen we deze ranglijst.

Kijken we ook naar het aantal deelnames dan valt vooral op dat een hoog gemiddelde vooral gekoppeld is aan slechts één of twee deelnames. Die formule viel al snel af. Kijkend naar de totale scores, opgeteld over alle avonden, dan wordt de ranglijst als volgt.

Dat voelt al beter, maar is het nog niet niet. De mensen met zeven deelnames staan bovenaan. Een keer missen is dan fataal. Kijken we dan weer naar het gemiddelde en minimaal zes deelnames:

Gemiddelde Aantal
deelnames
Totaal Voornaam Achternaam
7,6 7 53 Frank Sanders
7,1 7 50 Jesper Sanders
6,9 7 48 Ruben Bril
7,2 6 43 Cristian Arévalo de Weever
6,8 6 41 Harrie Mellendijk
6,7 6 40 Gradus Eenink

Dat voelt nog beter, maar is het nog net niet helemaal.

Daarom zijn de ranglijsten gecombineerd. Minimaal vijf deelnames om voor de wisselbeker in aanmerking te komen. Minimaal zes deelnames voor de prijzen. En het gemiddelde telt. Dus:

De wisselbeker is voor Gerard met het hoogste gemiddelde en vijf deelnames.

Gerard met zijn prijs =)

De 1e, 2e resp. 3e prijs voor Frank, Cristian en Jesper. En ook Tonny haalde een eervolle vermelding.

Gerlof rechts in beeld verdeeld de prijzen

Zoals altijd kan over de uitslag worden gecorrespondeerd, maar geldt spelregel 1, dat de commissie altijd gelijk heeft. En spelregel 2 luidt dat als dat onverhoopt een keer niet het geval mocht zijn, dat dan automatische de vorige regel van toepassing is.

Geschreven door Gerlof Bril, SPELREGELCOMMISSIE COVS Doetinchem e.O.