Sinterklaas, zwarte piet, jong en oud geniet

bestand-17-11-16-18-43-45

Op donderdagavond stond voor velen van ons het hoogtepunt van het jaar op het programma: Sinterklaas bracht een bezoek aan de SDO. Op deze regenachtige, winderige avond kwam de goedheiligman rond kwart over zeven binnen vallen samen met zijn trouwe knecht, zwarte piet. Alle SDO’ers waren blij dat ze tijd hadden gevonden om even langs te wippen.

Om kwart over zeven werd er hard op de deur geklopt en kwamen de Sint en zijn slimme Piet binnen. Al gauw werd de staf van Sinterklaas aan Cristian gegeven en hij had de zware taak om de hele avond op de staf van Sinterklaas te passen. Sinterklaas werd door de kinderen naar zijn stoel begeleid en als eerste mocht oma Diny uit Baak naast Sinterklaas komen zitten. Zij bleef haar schoen maar zetten, terwijl dit toch echt voor alle kinderen was. Piet had de schoenen dus maar even meegenomen.

Daarna was het de beurt aan Kiki, die kreeg een cadeautje van de Sint. Tygo kreeg ook een cadeautje van de Sint en daarna mocht Jens en Jade naar voren komen om hun cadeautje op te halen. Rowan was Sinterklaas al de hele tijd handjes aan het geven en het volgende kado werd dan ook voor hem. Samen met oma gingen ze naar opa om het cadeautje uit te pakken.

Bennie en Emiel werden ook door Sinterklaas even op de vingers getikt. Dit resulteerde zelfs in een afscheid van Bennie als lid van de SDO, want hij fluit van het weekend een wedstrijd in het zonnige Spanje. De derby Atletico Madrid – Real Madrid.

De volgende die naast Sinterklaas mocht zitten was Anne. Zij woont bijna niet meer in Nederland, en volgens haar klopt dat ook. Haar opa Wijnand was ook wel is op televisie en Sinterklaas vond hem maar vervelend. Hij stond altijd maar als kleinste mannetje van het veld en stak dan elke keer weer die vlag de lucht in.

Ties werd daarna gevraagd of hij ook scheidsrechters zou worden, maar hij wilde graag bij Kilder gaan voetballen. Voor hem natuurlijk ook een cadeautje. Mark werd nog gevraagd waar hij woonde, want ze konden zijn huis helemaal niet terug vinden. Hij woonde nog wel steeds in Terborg en Sinterklaas bedankte zijn moeder ook nog even voor het werk voor de SDO met al die papieren. Zijn zus Amy werd natuurlijk ook niet overgeslagen.

Meneer Molenaar moest daarna acte de présence geven. Hij werd even ondervraagd over zijn mobiele telefoon, die hij altijd beneden moet laten liggen. Hij hield zijn ouders nog wel is voor de gek door zijn hoesje beneden te laten liggen, maar zijn telefoon wel mee naar boven te nemen.

Het was hierna even wachten op de DJ voor het alom bekende “Zie ginds komt de stoomboot” en iedereen zong uit volle borst mee. Met alle zware mannenstemmen van al die scheidsrechter, klonk het toch anders dan bij de intocht in Maassluis van dit jaar.

Jennifer was de laatste van de aanwezige kinderen die naast Sinterklaas mocht komen zitten. Zij is op 7 december jarig en krijgt dus heel veel cadeautjes in een hele korte tijd. Sinterklaas vroeg of zij tegen haar juf wilde zeggen dat ze wel even een geboortekaartje van haar baby naar Sinterklaas wilde sturen. Anders krijgt dat kindje volgend jaar natuurlijk geen cadeautje. Ze nam ook het cadeautje voor Marieke mee, want die was jammer genoeg ziek vanavond en kon er niet bij zijn.

Alle kinderen gingen uiteindelijk met drie cadeau’s op zak naar huis en Sinterklaas werd onder luid gezang uitgezwaaid.

Voor de foto’s van deze avond verwijzen we jullie door naar het fotoalbum.