Sinterklaas 2020

Donderdag 19 november was het zover. Sint Nicolaas en zijn Pieten hadden afgesproken om ’s avonds naar de kantine te komen van de S.D.O. Dit doen we elk jaar en het beloofd altijd een gezellige avond te worden.

De kinderen kijken er naar uit maar ook de ouders of opa en oma. Sint praat dan met de kinderen en zo nu en dan wordt er wel eens een ouder voor de gek gehouden. Maar door de Corona is dit jaar alles anders. Het mag en kan niet in de kantine, dus moet er wat anders worden bedacht.

14 Kinderen waren al aangemeld voor deze avond. Er wordt besloten dat dit jaar Sinterklaas met zijn Pieten naar de kinderen toe gaan. Naar het huis van de kinderen of naar het huis van hun opa en oma. De 14 kinderen die we bezochten wonen op 6 verschillende adressen.

De leden van de ontspannings commissie hadden de cadeautjes en het snoep gekocht zodat Sinterklaas niet met lege handen bij de kinderen aan zou komen. Ab Brussen kwam om 16.00 uur met een mooi busje Sinterklaas en zijn Pieten ophalen in Doetinchem.

Allereerst gingen we naar de kleinkinderen van Wijnand Rutgers in Dinxperlo. De kinderen waren net als Wijnand erg zenuwachtig. Maar nadat ze de cadeautjes hadden gekregen keerde de rust terug.

Toen naar de familie Muller in Aalten. Ook daar een kindje die het allemaal prachtig vond. Oma vond het allemaal erg spannend en bleef een beetje op de achtergrond.

Het derde gezin was de familie van Bennie Roenhorst. Bennie heeft sinds kort AOW en dus tijd genoeg. Hij had maar liefst vier tekeningen gemaakt voor Sinterklaas. De dochter van Bennie en Nel woonden in een prachtig nieuw huis. We konden het eerst niet vinden want Bennie was vergeten een verhuiskaart naar Madrid te sturen. Ook hier twee hele blije kleinkinderen die genoten van de cadeautjes.

Toen weer in de bus naar Doetinchem. Naar de fam. Heister. Drie kleinkinderen zaten met smart te wachten. Opa Frans was wel een beetje zenuwachtig. Misschien ook wel omdat zijn superboeren die avond nog even van Cambuur moesten winnen. De kleinkinderen genoten ook hier weer van de mooie cadeautjes. Het is sinterklaas wel duidelijk geworden dat opa Frans geen lid is van de supportersvereniging van Go Ahead Eagles uit Deventer.

Weer de bus in naar Wehl. Aan de Diepenbroekstraat woont de dochter van Ab Brussen samen met haar man en 2 kinderen. De kinderen genoten van onze komst en Ab ook. We konden Ab natuurlijk niet voor de gek houden want hij moest ons nog verder rond rijden.

We hebben nog 3 cadeautjes en die moeten naar Doetinchem. Daar wonen de kleinkinderen van Gradus. Hij kon er helaas zelf niet bij zijn anders had Sinterklaas hem nog wel even aan de tand gevoeld.

Sinterklaas en beide Pieten hebben een mooie dag gehad. Veel blije opa’s en oma’s en natuurlijk ook veel blije kinderen. Hopelijk kan het volgend jaar allemaal weer in de kantine. Iedereen die mee geholpen heeft hartelijk bedankt.

Groeten Sinterklaas en zijn Pieten.