Scheidsrechter in beeld

Ditmaal het verhaal van Ruben Bril

Mijn scheidsrechter carrière begon al op het kleine veld. In 2010 heb ik mijn pupillen cursus afgerond bij vv-Viod en kon ik de allerkleinsten (E – en F pupillen destijds) voorzien van een gediplomeerd scheidsrechter. Dit heb ik zo’n 4 jaar gedaan. Omdat ik het kleine veld wel zat was. Wou ik wel doorstromen naar het grote veld. Dus het leiden vanaf de D-pupillen. Ik heb toen samen met mijn vader de BOS (basis opleiding scheidsrechter)  cursus gedaan. Dit onder leiding van ons SDO lid Jeroen Sanders. Tegenwoordig heet deze cursus SO3.

Op deze 8 avonden durende cursus hebben we alle spelregels geleerd. En ook de looplijnen en volgen en positie kiezen kwamen aan bod. Na een spelregeltoets met een voldoende te hebben afgerond konden we ons gediplomeerd BOS scheidsrechter noemen.

Omdat ik destijds ook zelf keepte bij de jeugd van vv-Viod heb ik het fluiten en het keepen toen gecombineerd, om toch ervaring op te doen als scheidsrechter. 2 jaar geleden heb ik besloten te stoppen met keepen. Ik floot bij Viod al hogere wedstrijden dan dat ik zelf ooit had gespeeld. Dit was ook het punt voor mij om voor de KNVB te beginnen. Dit omdat ik wel wat meer uitdaging wou hebben. En mensen binnen de SDO al zeiden: Begin nou eens voor de KNVB. Zodoende floot ik op 01-09-2018 mijn eerste KNVB wedstrijd: Pax JO19-1 – Be Quick JO19-1.

Op het moment van schrijven ben ik bezig met mijn 2de seizoen voor de KNVB. En fluit ik mijn wedstrijden in ZAJE. En op de Zondag de lagere Senioren bij mijn club vv-Viod.

Ik heb in mijn carrière al vele leuke toernooien mogen fluiten.

Maar het toppunt was toch assistent-scheidsrechter bij de Achterhoek Cup finale van vorig jaar. Wat vond ik dit een top ervaring. De hele sfeer er om heen was toch speciaal. En wat heb ik toen genoten.

Het assisteren bij de AC finale van vorig jaar bij vv-Viod

Vlaggen in een arbitraal trio op het Rabobank Tournament in Lunteren.

Het assisteren bij een Beltona Cup wedstrijd in Ede. Zie bovenste foto

Het fluiten van dumphuis toernooi bij Viod

Het fluiten van een wedstrijd bij het Dumphuis toernooi

En natuurlijk het zelf fluiten van wedstrijden.

Voorafgaand bij de wedstrijd tussen FC Bergh JO19-1 – VVG JO19-1