Samenwerking Beltona Cup & scheidsrechtersvereniging Doetinchem

De afgelopen jaren is er een mooie en goede samenwerking voortgevloeid tussen ons als scheidsrechtersvereniging en de Beltona Cup organisatie. Jarenlang hebben wij verschillende wedstrijd(en) in de regio voorzien van arbitrale trio’s die poulewedstrijden in goede banen leidden. Mede door de inzet van vele (assistent-) scheidsrechters hebben wij hierdoor de S.D.O. op een mooi podium gezet in de regio. 

Helaas is de afgelopen periode de belangstelling voor de Beltona Cup van clubs minder geworden in onze regio. Clubs als DZC’68, Zelos (ZZC’20 – heden) en meer Achterhoekse verenigingen hebben zich gevoegd bij de vernieuwde vorm van de Achterhoek Cup (O23). Hierdoor worden de wedstrijden die door ons als vereniging voorzien kunnen worden van arbitrale trio’s ook minder.  

In goed overleg tussen de Technische Commissie en de Beltona Cup organisatie is er besloten om dit jaar geen trio’s af te vaardigen richting de Beltona Cup. Mede door de weinige wedstrijden die er gespeeld worden in onze regio zien wij vooralsnog weinig perspectief voor onze inbreng voor de Beltona Cup op dit moment. 

Wij als commissie hebben ons wel voorgenomen – in samenspraak met de Beltona Cup organisatie – dat wij bij nieuwe ontwikkelingen en meer wedstrijden in onze regio weer aan willen sluiten en de organisatie weer van dienst willen zijn met het aanstellen en aanleveren van arbitrale trio’s. De wedstrijden die wij hebben mogen leiden waren namelijk van goed niveau met een perfecte organisatie eromheen. 

Als er vragen bij u zijn ontstaan over bovenstaande beslissing dan vernemen wij dat graag. 

Met vriendelijke groet, De Technische Commissie
Julia Vermeer, Ramon Oolthuis en Jesper Sanders