‘Ook bij DZC’68 gediplomeerde scheidsrechters G-voetbal.’

In samenspraak met de afdeling Werving en Behoud van Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken is er op verzoek van DZC ’68 gestart met de cursus scheidsrechter G-voetbal.

Onder leiding van KNVB docent Eric Visser zijn er twee instructieavonden georganiseerd die gehouden werden op sportpark Zuid. Tussentijds hebben de deelnemers hun praktijk wedstrijden kunnen fluiten. Dit is naar volle tevredenheid gelukt en met enige trots kunnen we stellen dat DZC’68 er weer drie gediplomeerde en opgeleide scheidsrechters bij heeft.

Prettige bijkomstigheid DZC’68 hoort bij die verenigingen die Arag gecertificeerd zijn. Eric Visser – onze KNVB docent – maakte ons er nog op attent dat het hebben van gediplomeerde scheidsrechters G-voetbal een plus-punt is als ARAG gecertificeerde vereniging. Inmiddels is de KNVB bezig om de huidige ARAG gecertificeerde verenigingen opnieuw onder te verdelen, waarbij er een nieuwe indeling komt met één (1), twee (2) of drie (3) sterren.

De SDO en DZC’68 zijn benieuwd naar de uitkomsten hiervan. Beide feliciteren Hans van der Sterren, Ab Brussen en Ivan Larsen met hun behaalde diploma.