Jeu de Boules 2018

Jeu de Boules 2018 SDO

 

Zondag 19 augustus waren we met een groep S.D.O. leden in Keijenborg om daar, net als vorig jaar, Jeu de Boules te spelen. We deden dit voor de tweede keer. Waren we vorig jaar nog met 14 deelnemers, dit jaar hadden zich maar liefst 26 mensen opgegeven!

Na de koffie begonnen we met spelen. De Koppels werden bekend gemaakt. Indien mogelijk een man en een vrouw in één team. De spelregels werden door Tonnie uitgelegd en gooien maar.

In het begin ging het allemaal nog wel rustig maar nadat het voor iedereen duidelijk is hoe het spel gespeeld moet worden, werd de strijd heviger. Er wordt geregeld om de meetlat geroepen. Nadat we allemaal 2 potjes hadden gespeeld, bleken Ab en Thea in baan 2 bovenaan te staan en Hans en Willie in baan 1. Deze beide teams spelen de finale.

Als er mensen bovenaan staan, dan heb je ook mensen die onderaan staan. Op baan 1 stonden Walter en Annie onderaan en in baan 2 Rob en Frans. Deze beide teams spelen voor de poedelprijs.

Al gaat het helemaal niet om winnen of verliezen er zijn toch een paar prijzen te verdienen. Deze zijn betaald door de lotto pot.

Na een spannende finale mogen Hans Kok en Willie Jansen zich de winnaars noemen. Frans Heister en Rob van Hal werden de verliezers van de dag.

 

We kunnen weer terugkijken op een hele gezellige middag!

Misschien tot volgende jaar voor een 3e editie, maar het zou ook zo maar kunnen dat we dan weer iets anders gaan doen.

 

Meedoen is belangrijker dan winnen, voor sommige waren de Jeu de Boules zelfs te zwaar, of niet Ab.

Er volgen nog meer foto’s, deze komen in het fotoalbum te staan op onze site.