Indrukwekkend Tijmen Toernooi

Op zaterdag 15 juni 2019 vond de 1e editie van het Tijmen Toernooi plaats op de velden van MvR in ‘s-Heerenberg, volgend seizoen FC Bergh. Dit Onder-15 toernooi werd georganiseerd door vele vrijwilligers en de deelnemen ploegen waren DZC’68, De Graafschap, Rot-Weiß Oberhausen, Rot-Weiss Essen, Fortuna Düsseldorf en Borussia Mönchengladbach.

Deze laatste twee ploegen zouden eigenlijk op vrijdag 14 juni de Duitse bekerfinale Onder-15 spelen, maar in overleg met de Duitse voetbalbond is deze verplaatst. Hierdoor konden beide ploegen deelnemen aan dit bijzondere toernooi waarvoor ook vanuit de landelijke media veel belangstelling was. Onder andere de NOS, SBS en Omroep Gelderland waren aanwezig om het toernooi in beeld te brengen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld om tien uur en namens de SDO mochten we de arbitrage verzorgen. Coordinator Bennie Roenhorst had Ruben Bril, Jordi Eijgelsheim en Koen Molenaar bereid gevonden om te fluiten. Helaas moest Jesper Sanders zich afmelden vanwege een blessure waardoor Bas Jansen (Zeddam) en Joost Soeter ook een aantal potjes hebben gefloten.

Alle wedstrijden vonden plaats onder sportieve omstandigheden en we kunnen als SDO tevreden terug kijken naar de kwaliteit van de arbitrage. Het is mooi om op verschillende toernooien in de buurt de arbitrage te leveren.

Na een spannende toernooidag bleef Fortuna Düsseldorf, de regionale trots De Graafschap (lievelingsploeg van Tijmen), nipt voor en mocht de grote wisselbokaal meenemen naar Duitsland.

Om 12.30 uur werd echter de belangrijkste wedstrijd van de dag gespeeld. Een wedstrijd waar je met kippenvel over het lichaam naar keek, met af en toe een brok in je keel. De teams van MvR en v.v. Dieren speelden twee maal twintig minuten gemixed tegen elkaar. Om te laten zien dat samen voetballen nog steeds het mooiste is. En dat alles voor Tijmen. Om te laten zien dat ‘s-Heerenberg, maar ook zeker de omgeving, hem niet zullen vergeten.

Na afloop van de wedstrijd verzamelde iedereen zich op het veld en werden er, met zicht op het milieu, biologisch-afbreekbare geel-zwarte ballonnen losgelaten. Dit alles werd prachtig vastgelegd door een drone. Kippenvel en een brok in de keel.

Als SDO hebben we aan het eind van de dag nog een mooie cheque ter waarde van €250 euro kunnen overhandigen aan de vader van Tijmen, voor het Tijmen fonds.

Een uniek toernooi, waar wij als SDO nog hopelijk vele edities een rol in kunnen en mogen betekenen.

Geschreven door Joost Soeter