Clinic van Ed Janssen: Een geslaagde avond

We schrijven 30 oktober en in het teken van “Week van de scheidsrechter”, wat verlaat, toch scheidsrechter Ed Jansen bereidt gevonden om een clinic te verzorgen in het clubgebouw van de SDO te Doetinchem.Deze werd aangeboden door COVS Nederland.

Om 19.30 uur deed ondergetekende het welkomstwoord aan een goed gevuld clubhuis van de SDO. Ik mocht naast de leden van SDO Doetinchem, ook mensen van zusterclubs en andere belangstellenden vanuit de regio verwelkomen en in totaal waren dit er 43!

Het was deze avond te doen om Ed Jansen te bewonderen en deze introduceerde zichzelf. Het was alsof er een wedstrijd werd gespeeld…..programma van 2 maal 3 kwartier en tussen door rust. Het programma liep al snel lekker en vooral interactief. Stukje persoonlijk van Ed (zo moesten we hem noemen), werd al snel gevolgd door vele spelregelmomenten, waar o.a. een blooper van Ed (het affluiten van een voordeel situatie, waarin ook nog werd gescoord), onderdeel was. Daar stonden, gelukkig voor Ed ook vele mooie scheidsrechter momenten tegenover waar hij zich onderscheidde als een bekwame vakman.

Mooi om te zien was de laagdrempelige interactie tussen Ed en de belangstellenden in de zaal, waar leerzaam en zonder waardeoordeel, mooie discussies plaats vonden! Er werd de nodige blessuretijd bijgetrokken door Ed, want als het lekker loopt dan gaat de avond snel en verlies je de tijd uit het oog..

Een positief teken van een mooie avond waar goed en leerzaam op terug kan worden gekeken!!

Sportieve groet,
Ab Brussen