Behalen rapporteurscursus

‘Verbreding van je eigen kennis in onze mooie hobby’

Afgelopen weken heb ik de cursus Rapporteur Veldvoetbal gevolgd. Ik had deze keus puur gemaakt om mijzelf te verbreden in de kennis van het scheidsrechters vak. De cursus bestond uit vier avonden, waar je alle ‘ins and outs’ van een rapporteur leert kennen. Hierin heb ik ondervonden dat wij als scheidsrechters eigenlijk wel blij mogen zijn met onze rapporteurs, zowel positief als negatief. Het aantal uur dat in het maken van een rapport gaat zitten moet men niet onderschatten. We mogen zeer dankbaar zijn voor alle rapporteurs die deze hobby al uitoefenen. Zowel positieve als negatieve rapporten worden op zo’n gepassioneerde en goede manier beschreven. We kunnen hiervoor alleen maar respect voor hebben. Ik heb deze cursus o.l.v. docent André Aarden positief ervaren, en behaald met het certificaat.

Hierdoor ga ik aankomend jaar niet alleen fluiten, maar ook de jeugd beoordelen op basis van hun kwaliteiten tijdens de wedstrijden.
Ik raad dan ook iedereen aan zeker deze cursus te volgen, om te zien wat voor tijd en moeite er in een rapport gaat zitten, maar dat er toch een heel groot stuk passie en liefde vanuit de rapporteur naar de hobby word getoond!
Jesper Sanders