40e Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi

Zaterdag 4 januari 2020 stond alweer het 40e zaalvoetbaltoernooi in Kampen op de agenda. Een altijd mooi georganiseerd toernooi, waar bij vele COVS verenigingen al weken naar uitgekeken word. Vanuit Doetinchem waren we dit jaar weer goed vertegenwoordigd met maar liefst 19 voetballende leden. Hieruit bleek wel weer dat de SDO leeft!

Eenmaal in de vroege ochtend verzameld bij het clubgebouw kon de reis naar Kampen beginnen. Dit jaar was ook een mooi feitje dat wij als Doetinchem zijnde twee dames op de deelnemerslijst konden noteren. Julia en Romy Vermeer hebben namelijk ook hun voetbalkunsten laten zien. Bij aankomst op het sportpark van KHC in Kampen werden de kopjes koffie als water gedronken, het was namelijk nog wel erg vroeg.

Eenmaal omgekleed en al konden wij in de blitsende tenues gesponsord door de lampenwinkel aantreden in de zaal. Hier stond namelijk voor Doetinchem l al om 10:00 de clash tegen Nijmegen op het programma. Wel ging deze wedstrijd helaas verloren met 0-2. Ondanks het verlies bleef toch de hoop erin, en bovenal het plezier dat wij als teamspirit hadden ingezet vandaag.

Deze verliespartij werd al snel goed gemaakt, toen Doetinchem ll liet zien hoe het wel moest. Zij denderde namelijk met duidelijke cijfers over Arnhem heen. Maar hierbij lieten ze het niet zitten, want Doetinchem ll won zelfs van de kampioen van Oost dit jaar, Apeldoorn. Na een spannende pot werd het 1-0 voor de spelers/speelster van Doetinchem.

Eenmaal om 11:30 mocht Doetinchem l revanche nemen op de eerste wedstrijd, maar dan tegen Enschede. Al snel bleek deze tegenstander ook veel te sterk, en werd ons de vloer aangeveegd met een ‘jantje’, het werd namelijk 3-0. Hierdoor werden de kruisfinales bijna onmogelijk, maar dan moest de laatste wedstrijd van Zutphen gewonnen worden. Dit werd een bloedstollende wedstrijd waar dit team in ieder geval wel van de 0 af kwam. Hier speelde Doetinchem l namelijk 1-1 door een geweldige aanval over verschillende schijven, die uiteindelijk werd ingetikt door Jesper. Hierdoor kon dit team toch wel tevreden zijn om van die hatelijke 0 af te komen.

Tot slot mocht Doetinchem ll wel voor de prijzen gaan, want de winnaar van vorig jaar (Deventer) werd op 0-0 gehouden, en hen konden zich opmaken voor een kwartfinale tegen Winterswijk. Oftewel de clash tussen veel bekenden uit de regio. Deze wedstrijd liep helaas op een minder eind. Na een 1-1 stand kwam Mathijs Hoopman in een ongelukkig duel terecht tegen de tribune die kort op het speelveld stond. Hierdoor is hij toch voor de controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, en zijn hier 6 hechtingen aangebracht. Eenmaal later op de dag kregen wij het goede nieuws dat Mathijs wel naar huis mocht, maar nog wel erg veel hoofdpijn had, en rustig aan moest doen. Mathijs beterschap, en wij hopen je weer snel op de clubavonden te verwelkomen.

Hierdoor heeft Doetinchem de keus gemaakt om de wedstrijd niet uit te spelen, en Winterswijk met de 3-0 winst aan de haal te laten gaan. Gezondheid gaat namelijk voor, op welke manier dan ook. Hierdoor beëindigde hier ons toernooi, waardoor in de finale Apeldoorn met de winst naar huis ging. Wij vanuit Doetinchem feliciteren hen dan ook met de 1e plek!

Na het toernooi hebben wij met zijn allen de gezellige dag nog afgesloten in Doetinchem met een hapje en drankje bij Gringo’s. Helaas geen prijzen mee naar huis, maar ondanks het smetje van Mathijs een geweldige dag.

Hierbij willen wij vanuit Doetinchem ook de organisatie van de scheidsrechtersvereniging Zwolle bedanken voor de strakke planningen, en heerlijke lunch. Tot slot hebben de scheidsrechters op dit toernooi hun taak ook weer goed ingevuld. Het is niet altijd even gemakkelijk om al die scheidsrechters in bedwang te houden.

Mede namens de technische commissie allen bedankt, en tot volgend jaar!