Finaledag Achterhoek Cup te Doetinchem – 11 juni 2016

Op 11 juni jl. werden de finales van de Achterhoek Cup afgewerkt op het terrein van Viod te Doetinchem.

Op het laatst werd er nog een vrouwentoernooi toegevoegd waar we als SDO Achterhoek Cup Commissie moesten schakelen maar de bezetting werd gerealiseerd.

Afgelopen seizoen bestond de SDO Achterhoek Cup Commissie uit Frank Sanders, Emiel Stienezen en Marcel van Huet. Zij waren afgelopen seizoen verantwoordelijk voor de aanstellingen en communicatie tussen Achterhoek Cup en/of KNVB. Tevens hebben wij de eer om de FAIR PLAY CUP uit te reiken en dit seizoen heeft FC Eibergen de prachtige cup in ontvangst mogen nemen.

ac1

Om 11 uur begon het vrouwentoernooi. Deelnemers waren DVC’26 VR, DZC’68 VR en FC Gelre VR. Ons arbitraal trio was Walter Hartjes, Gerard de Graaf en Marcel van Huet.

ac2ac3

FC Gelre VR werd winnaar van deze drieluik en Nederlands international Siri Worm deelde de medailles uit.

Om 15 uur begon de C finale en wel tussen Concordia Wehl en Grol uit Groenlo. Ons arbitriaal trio bestond uit :

ac4

Bas Seegers (2e ass.), Oscar Mentink (scheidsrechter), Colin Masselink (1e ass.)

De wedstrijd eindigde in 1-1 en shoot outs moesten de beslissing brengen. Grol was de beste van deze twee ploegen en werd winnaar. Hoofdopleidingen van PSV, Art Langelder, reikte de medailles uit.

ac5

Op 18 uur begon de heren finale. DZSV uit Dinxperlo, vorig seizoen ook winnaar van de Achterhoek Cup, nam het dit seizoen op tegen DZC’68 uit Doetinchem.

Ons arbititraal kwartet bestond uit :

ac7 ac6

Scheidsrechter Hans Migchelbrink, 1e ass Joost Soeter, 2e ass Maarten Bolwerk en 4e official Jan Kupper.

De wedstrijd eindigde in 2-2 en in shoot outs won DZSV waardoor ze zich als winnaar konden feliciteren. Sponsor Dennis Seesing mocht de prijzen aan DZSV uitreiken.

ac8

Voor meer foto’s en info verwijzen wij u naar www.achterhoek-cup.nl en/of naar onze site www.sdodoetinchem.nl

Op 2 juli jl. speelde de winnaar van de Achterhoek Cup – DZSV een thuiswedstrijd tegen De Graafschap.
Ons arbitraal trio bestond uit :

ac9

2e ass. Erno Hannink, Scheidsrechter Wijnand Rutgers, 1e ass. Maarten Bolwerk

ac20

De Graafschap begon zijn oefencampagne met deze wedstrijd. Het werd uiteindelijk een 1-5 overwinning voor de Superboeren maar DZSV verdiende zeker een compliment met hun optreden en prachtig doelpunt.

Voor aankomend seizoen bestaat ons SDO Achterhoek Cup Commissie uit Emiel Stienezen, Marcel van Huet en Gerard de Graaf.
De loting zal op 11 september as gaan plaatsvinden maar op donderdag 8 september as. om 20.30 uur in ons clubgebouw zal ons SDO Achterhoek Cup Commissie een avond vullen m.b.t. de Achterhoek Cup, spelregels, wijzigingen t.o.v. vorig seizoen, aanstellingen procedure etc. etc.

Wij hopen u daar te begroeten. Hou tevens onze site in de gaten met info over de Achterhoek Cup. Ga naar http://www.sdodoetinchem.nl/commissieoverzicht/achterhoek-cup-commissie/

Wij willen bij deze Frank Sanders bedanken voor zijn inzet in deze commissie en tegelijkertijd willen wij Gerard de Graaf veel succes wensen.

Met vriendelijke groeten,
SDO Achterhoek Cup Commissie ; Emiel Stienezen, Marcel van Huet en Gerard de Graaf