Finaledag Achterhoek Cup

Gegarandeerd spektakel tussen sv Grol en DZC’68

Burgemeester Mark Boumans reikt wisselbeker uit

De organisatie van de Achterhoek Cup kan terugkijken op goed verlopen seizoen, ondanks afmeldingen van clubs eerder dit jaar. Op de finaledag, op zaterdag 1 juli, worden de prijzen verdeeld. Acht teams gaan strijden voor de vier wisselbekers in evenzoveel categorieën, met als slotact kampioen sv Grol tegen DZC’68.

Organisatorisch heeft de Achterhoek Cup stappen gezet voor het vervolg van dit jaarlijks evenement. Het sponsorcontract met hoofdsponsor Facility Groep Nederland is voor twee jaar verlengd en voorzitter Jos Middelkamp wordt opgevolgd door Ger Melissen, die het stokje gaat overnemen. Melissen is geen onbekende in de Achterhoek. Hij was eerder voorzitter bij SDOUC in Ulft en v.v. Doetinchem.

Donatie aan ‘Stichting Tijmen voor het goede doel

Voorzitter Jos Middelkamp en penningmeester Erwin Alofs reiken op de finaledag een cheque uit aan een goed doel. “Dit jaar hebben we gekozen voor de ‘Stichting Tijmen Voor Het Goede Doel’ uit ‘s-Heerenberg. Dit fonds krijgt een cheque van 1000 euro overhandigd en zij geven dit uit om ook kansarme kinderen te laten sporten”, vertelt voorzitter Jos Middelkamp, die na 5 jaar zijn functie overdraagt.

Inschrijving editie 12 gestart voor seizoen 2023-2024.

Vorige week is de inschrijving voor de editie 2023-2024 gestart en dat dit evenement een geliefd toernooi bij de trainers en clubs is blijkt wel uit de aanmeldingen, die in rap tempo bij het wedstrijdsecretariaat zijn binnenkomen. “Momenteel staat de teller op 31 teams. De clubs DZC’68, FC Bergh, FC Trias en VIOD hebben een groot aandeel in dit aantal. Maar met iedere inschrijving binnen de vier categorieën zijn we blij. De groei bij de categorie O23 Heren zet zich door en de kans is groot dat we volgend jaar een aparte finale hiervan op het programma hebben staan”, laat John van der Kamp van het wedstrijdsecretariaat weten. ⚽️

Finaledag zaterdag 1 juli: Burgemeester Mark Boumans reikt wisselbeker uit.

Het programma begint om 10 uur met de twee finales bij de categorie Jeugd Onder 15. Eerst komen de teams JO15-1 van Voetbalvereniging Vorden en VIOD Doetinchem binnen de lijnen. Dan voor de eerste keer in het bestaan een finale met MO15-1 teams. FC Dinxperlo MO15-1 gaat met S.V. Longa ’30 Lichtenvoorde MO15-1 uitmaken wie de wisselbeker in ontvangst mag nemen.

De finale bij het Vrouwenvoetbal is een kopie van vorig jaar. Titelverdediger AZSV VR1 tegen DZC’68 VR1. De vrouwen uit Doetinchem gaan er alles aan doen om de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. De aftrap bij deze wedstrijd is om 14:30 uur.

De finale bij de Heren om 18 uur tot slot. Een gegarandeerd spektakel staat het publiek te wachten. Al is kampioen Grol in een favorietenrol gedrukt, heeft DZC ’68, het team van trainer Bas van Londen, voldoende kwaliteit in huis om de wisselbeker uit handen van Burgemeester Mark Boumans in ontvangst te nemen.

De toegang bij de eerste drie finales is gratis. Voor de finale bij de categorie Standaard Heren zal men een toegangskaart moeten aanschaffen. De scheidsrechter bij iedere wedstrijd zal geassisteerd worden door drie assistenten, aangewezen door Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken.