Achterhoek Cup finale dag – verslag

Op 1 juli jl. was het eindelijk zover. De finale dag Achterhoek Cup met 4 finales op het programma. Onze
SDO Achterhoek Cup Commissie heeft in totaal 16 SDO’ers hiervoor aangesteld.
De eerste finale begon op 10 uur, Viod JO15-1 tegen Vorden JO15-1. Ons kwartet bestond uit
scheidsrechter Bart Boesveld. De assistent scheidsrechters waren Michel Salemink en Mylan Ariese. Lars
Westendorp was 4 e official.

Viod was de eerste helft zeker de bovenliggende partij en ging met 1-0 de rust. De tweede helft kantelde
de wedstrijd en uiteindelijk ging Vorden met de titel aan de haal, 1-3 overwinning. Helaas moest Bart
nog enkele rode kaarten trekken omdat er toch enkele opstootjes ontstonden.

Om 12 uur nam scheidsrechter Walter Hartjes de fluit over en was leidsman bij de finale wedstrijd
Dinxperlo MO15 tegen Longa’30 MO15. Uiteindelijk won Dinxperlo verdiend met 3-0. Het team Hartjes
bestond verder nog uit assistent scheidsrechters Mark Til en Kiran Lendering. Michel Sessink was de 4 e
official.

De derde finale wedstrijd was er eentje met een spektakel. Om 14.30 uur speelde DZC’68 tegen AZSV.
Deze ploegen kennen elkaar door en door. Het spel ging op en neer. AZSV maakte in blessuretijd de 2-3
maar iets later scoorde DZC’68 toch nog de 3-3 waardoor shoot-outs beslissing gingen brengen. Het was
DZC’68 die dit beter deed en de titel bleef in Doetinchem. Scheidsrechter Gerlof Bril was de leidsman bij
deze wedstrijd. Zijn assistenten waren Romy Vermeer en zijn zoon Ruben Bril. Jordi Eijgelsheim was de
4 e official.

De laatste finale begon om 18.30 uur. DZC’68 nam het op tegen Grol. Ons kwartet bestond uit Ramon
Gronouwe als scheidsrechter, Jesper Sanders en Marco ten Broeke waren zijn assisenten en Elroy
Hogeweide was 4 e official. Het was een sportieve wedstrijd die Ramon goed onder controle had. DZC’68
kwam op een 1-0 voorsprong en dit gaven ze niet meer uit handen. Grol kreeg nog diverse goede kansen
om te scoren maar dit deden ze niet. Vlak voor het einde scoorde Grol nog wel maar Ramon had goed
gezien dat voor de kopbal een overtreding op de DZC’68 keeper was begaan. Ook deze titel bleef in
Doetinchem.

Winnaar DZC’68 kreeg als hoofdprijs een thuiswedstrijd tegen de Graafschap. Deze wedstrijd werd op
dinsdag 11 juli jl. gespeeld. De SDO Achterhoek Commissie had hiervoor scheidsrechter Joost Soeter,
ass. scheidsrechters Maarten Bolwerk en Richard Polman en 4 e official Koen Molenaar aangesteld. Bij
deze wedstrijd waren ca. 2000 ton toeschouwers op af gekomen. Uiteindelijk won de Graafschap met
0-8. Een mooie ervaring rijker voor ons kwartet en vooral voor scheidsrechter Joost Soeter.

Hierbij willen wij als SDO Achterhoek Cup Commissie alle scheidsrechters/ass.scheidsrechters/4 e
officials, bedanken voor jullie inzet tijdens het afgelopen seizoen.

Wij hopen dat jullie weer beschikbaar zullen zijn voor het seizoen 2023/2024.

Hier kunnen jullie alle foto’s bekijken https://www.sdodoetinchem.nl/achterhoek-cup-finale-dag/ bedankt Michel Sessink voor het maken van de foto’s.