Op zaterdag 6 januari stond het jaarlijkse Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi op de planning. Dit zaalvoetbaltoernooi wordt jaarlijks georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging van Zwolle en is voor alle COVS-groepen van district Oost. De scheidsrechtersvereniging van Doetinchem was vertegenwoordigd met twee teams. Met in totaal 13 spelers en 2 begeleiders werd er afgereisd naar de sporthal van vv KHC in Kampen. Nadat we waren aangekomen werd er eerst nog een bakje koffie gedronken, want het was vroeg om te vertrekken. De eerste wedstrijd stond op de planning voor Doetinchem II tegen Apeldoorn. Deze wedstrijd werd helaas met 4-0 verloren. Meteen daarna was het de beurt aan Doetinchem I in de wedstrijd tegen Enschede I, ook deze wedstrijd ging verloren met 2-0.

Ondanks een nederlaag in de eerste groepswedstrijd was het plezier bij allebei de teams aanwezig, maar werden er ook plannen gesmeden om de volgende wedstrijden aan te pakken. Uiteindelijk hebben allebei de teams een wedstrijd gewonnen. Doetinchem I won met 2-1 van Nijmegen, terwijl Doetinchem II met 2-0 won van Enschede II. Noemenswaardig was de eerste gele kaart van het toernooi die gegeven werd door de scheidsrechters van dienst. Onze eigen voorzitter Frank Sanders kreeg deze twijfelachtige eer van de eerste gele kaart van het toernooi.

Na de prijsuitreiking en een drankje in de sporthal van vv KHC werd er weer afgereisd naar Doetinchem. Deze dag werd afgesloten met een hapje en een drankje bij Gringo’s. Het verdiende eten en het drinken ging goed naar binnen en de gezelligheid bleef nog even binnen de voetbalteams.